Keskustelu luokasta:Ilma-alukset valmistajan mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Entisestä luokasta siirrettyä keskustelua[muokkaa wikitekstiä]

Tässä luokassa on nyt kahdella eri tavalla nimettyjä alaluokkia (ja luokassa Lentokonevalmistajat on vielä muutama samaa sarjaa). Kumpaa muotoa näistä nyt pitäisi käyttää? Otetaan esimerkiksi vaikka luokka Antonov. Jos tämän Antonov-luokan siirtää vaikka tuonne lekovalmistajat-luokkaan ja luo tähän uuden luokan nimellä Antonovin lentokoneet, artikkeleissa on sitten luokkina tyyliin: Kuljetuslentokoneet | Rahtikoneet | Antonov | Antonovin lentokoneet, eli kahdessa hieman nimeltään poikkeavassa luokassa samat räpistimet. Itse käyttäisin tuota lyhyempää muotoa, mitäpä olette mieltä? --Jukka Kolppanen 30. kesäkuuta 2006 kello 22.20 (UTC)

Komento takaisin, kyllähän näille molemmilla tavoilla nimetyille luokille on tilaa, tyyliin:
  • Lentokonevalmistajat
    • Messerschmitt (tähän luokkaan valmistajaan liittyvät artikkelit)
      • Messerschmittin lentokoneet (tähän luokkaan koneisiin liittyvät artikkelit)
  • Lentokoneet suunnittelijan mukaan
    • Messerschmittin lentokoneet

Siirsin nuo muutamat perusmuotoon nimetyt luokat tuonne lekovalmistajaluokkaan ja muokkasin malliksi luokan Messerschmitt edellisen mukaan, kertokaahan mielipiteenne! --Jukka Kolppanen 23. elokuuta 2006 kello 21.49 (UTC)

Tuo antamasi esimerkki on todella hyvä tapa luokitteluun. Valmistajalle ei tarvitse näin luoda omaa luokkaa jos sinne ei ole mitään laitettavaa, mutta valmistajan lentokoneet ovat valmiiksi luokassa, joka voidaan sitten laittaa valmistaluokan alaluokaksi, kun sellainen luodaan. --kompak 23. elokuuta 2006 kello 22.00 (UTC)
Asia vilpitön. Kiitokset ripeästä kommentista! --Jukka Kolppanen 23. elokuuta 2006 kello 22.16 (UTC)

Sen verran palaan asiaan, että pitäisikö tämän luokan nimi muuttaa luokaksi Lentokoneet valmistajan mukaan? Tässä vaiheessa muutos olisi vielä helppo tehdä. Useat lentokoneet ovat kuitenkin suunnitteluryhmän työn tulosta, eikä pääsuunnittelijaa ole välttämättä edes nimetty. Jos koneista luokitellaan vain tunnettujen suunnittelijoiden suunnittelemat tekeleet, muiden saman valmistajan koneita käsittelevien artikkeleiden luokittelu hankaloituu (esim. Hugo Junkers ei suunnitellut kaikkia Junkers-tehtaan koneita). Valmistajan nimen mukaan luokiteltuna kaikki koneet saataisiin niputettua tähän luokkaan ilman kikkailua. --Jukka Kolppanen 3. syyskuuta 2006 kello 23.36 (UTC)

Kannattaa muuttaa, jos vaan joku viitsii homman tehdä. --kompak 4. syyskuuta 2006 kello 06.29 (UTC)