Keskustelu luokasta:Heavy metal

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nimi pitää muuttaa[muokkaa wikitekstiä]

Tämän luokan ja sen alaluokkien nimet pitäisi muuttaa. Heavy metal on metallimusiikin varhainen muoto, siis yksi metallimusiikin tyylilajeista. Siis myöskään esimerkiksi folk metal, black metal, death metal, jne, eivät ole heavy metalin alalajeja vaan nimenomaisesti metallin alalajeja. Aika usein termiä ’heavy metal’ käytetään valtamediassa, mutta useimmiten sitä kutsutaan metalliksi. Esimerkiksi Inferno, Imperiumi.net ja Miasma puhuvat metallista. ’Heavy metal’ on myös sikäli ongelmallinen termi, että nyt Wikipediassa ei erotella oikeita heavy metal -yhtyeitä muista metalliyhtyeistä. Luokassa Heavy metal -yhtyeet on tällä hetkellä heavy metal -yhtyeitä, ja niitä metalliyhtyeitä, joita on vaikea luokitella.

En-wikissä on ollut paljon puhetta heavy metal music -artikkelin uudelleennimeämisestä, mutta vanha nimi pysyi. Sen sijaan monissa muissa wikeissä ollaan siirrytty pois heavy metal -nimikkeestä. –Anchjo(jutskaa) 25. maaliskuuta 2006 kello 19.02 (UTC)

On syytä mainita myös, että englannin kielessä heavy metal -termiä käytetään yleisemmin tässä merkityksessä, mikä on varmastikin vaikuttanut päätökseen säilyttää artikkeli vanhalla nimellä. –Anchjo(jutskaa) 19. elokuuta 2006 kello 15.09 (UTC)

Wikipedia:Kahvihuone_(käytännöt)#Heavy metal - keskustelua lisää aiheesta --Shovi 19. elokuuta 2006 kello 15.13 (UTC)

Keskustelua kattotermin vaihtamisesta[muokkaa wikitekstiä]

Keskustelu Wikipediasta:Wikiprojekti Metallimusiikki#Keskustelua Heavy metal -kattotermin muuttamisesta. --Agony (403) 20. elokuuta 2006 kello 05.51 (UTC)