Keskustelu luokasta:Havupuut

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sitä en tiedä, onko Havupuille parempi luokka Puut vaiko Kasvit. Mutta on se nyt hemmetin epäloogista luokitella sekä ylempään, että alempaan luokkaan (niin yleistä kuin se valitettavasti onkin). Tällaisia epäloogisuuksia viljelemällä menettää koko luokittelu merkityksensä. --ML 26. kesäkuuta 2005 kello 09:31:05 (UTC)

"Puut" ei ole taksonominen luokittelu kun taas "kasvit" on, joten molemmat puoltavat paikkansa. Tosin kasvit-luokan sijasta pitäisi olla "putkilokasvit" tai "siemenkasvit", mutta minä en koske kasvien luokittaluun pitkällä tikullakaan. --Samulili 26. kesäkuuta 2005 kello 15:59:27 (UTC)
Toki Havupuut voi kuulua miten moneen eri luokkaan vain. Ongelmana on se, että Puut jo kuuluvat luokkaan Kasvit. Jos havupuut luokittelee Puiksi, ne siis jo kuuluvat Kasveihin Puut-luokan kautta, ja sitten Kasveihin luokiteltuna vielä toiseen kertaan. Tällainen ristiinluokittelu, vaikka yksittäistapauksissa vaikuttaa merkityksettömältä tai kenties kätevältäkin, johtaa käytäntönä ennen pitkään erittäin sekavaan luokitteluun. Esimerkiksi eläinten luokittelu oli mm. johtuen tästä tavasta heitellä luokkia ja artikkeleita useisiin kohtiin samaa luokitushierarkiaa, melkoista dadaa eikä tahtonut millään antaa mitään kokonaiskuvaa eläinartikkelistosta (yritin vähän järkeistää sitä eilen).--ML 26. kesäkuuta 2005 kello (jotain) (UTC)
Havupuut kuuluvat ensisijaisesti Kasvit-luokkaan. Tosin näiden väliin voidaan tarvittaessa lisätä väliluokkia Samililin ehdotusten mukaisesti, jos halutaan luokitteluun mukaan kaikki olennaiset taksonomian tasot. Havupuut ei ole sinänsä kovin hyvä nimi taksonille, koska se sisältää myös pensaita ja varpuja. Havainnollisempi nimi taksonille olisi esimerkiksi havukasvit, mutta suomen kieleen on vakiintunut nimitys havupuut, joten siihen on tyytyminen. Järkevää voisi olla poistaa luokka Havupuut luokasta Puut, ja sijoitella havupuihin kuuluvat suvut kukin luokkaan Puut, Pensaat ja Varvut sen mukaisesti, minkä tyypin kasveja kussakin suvussa on. --Hippophaë 26. kesäkuuta 2005 kello 17:30:13 (UTC)