Keskustelu luokasta:Filosofian termit

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Minusta tämän luokan nimi kannattaisi olla Filosofiset käsitteet. "Käsitteet" siksi, että niillähän filosofia operoi ja käsitteen käsite on laajempi kuin termin. "Filosofiset" siksi, että kyse on ensisijaisesti käsitteiden luonteesta (joka on filosofinen) eikä siitä, mihin oppialaan ne liittyvät. Nikke 11. lokakuuta 2005 kello 21:16:32 (UTC)

Olen samaa mieltä. En-wikissä luokan nimi on muistaakseni Philosophical concepts eli Filosofiset käsitteet. En ole aikaisemmin ottanut asiaan kantaa, koska sanan termi käytöllä voi olla tiettyjä etuja tai se voi olla vakiintunut käytäntö, mutta minusta näyttää että monet tässä luokassa olevat käsitteet tai artikkelit eivät ole selkeästi määriteltyjä "termejä". Käsite on sopivasti yleinen käsite. Olen itse myös sitä mieltä, että käsitteet ovat hyvin pitkälle sopimuksenvarainen asia, joten termi-sanan käytössä tulisi olla varovainen. Käsite on myös suomalaisempi sana. --Thi 1. tammikuuta 2007 kello 17.56 (UTC)
Käsitteet on suomenkielisenä parempi, ei siksi että luokitteluja edelleenkään kannattaisi kopioida suoraan englanninkielisestä — tosin se kyllä sisältää tässä tapauksessa myös luokan Category:Philosophical terminology. --Tomisti (disputaatiot) 1. tammikuuta 2007 kello 18.00 (UTC)
Monia hyvin yleisiä käsitteitä voi pitää filosofian käsitteinä, mutta tämä luokka on tällä hetkellä siistissä kunnossa. En-wikissä on paljon eri alojen terminologista sanastoa, ja Philosophical terminology on tai pyrkii olemaan osa sitä.
Philosophical terminologyn laittaminen tämän luokan kielilinkkeihin on varmaan sovelias ratkaisu. Tällä hetkellä fi-wikin luokka on oikein siistissä kunnossa, samoin muu filosofian jaottelu. Muutan luokan artikkelit nimelle Filosofian käsitteet, jos vastustusta ei ole. Fi-wikissä ei ole kai kovin paljon eri alojen oppisanaston jaotteluja (termityöstä esimerkki vaikka http://www.tsk.fi/fi/ti/salmi.html , en-wikissä on jaoteltu eri alojen terminologiaa), käsite on ilmeisesti sopiva sana, koska mukana täytyy olla hyvin yleisiä käsitteitä elämästä ja maailmankaikkeudesta. --Thi 1. tammikuuta 2007 kello 18.23 (UTC)