Keskustelu luokasta:Espanjantautiin kuolleet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä luokka on poistoäänestyksen tuloksen vastainen[muokkaa wikitekstiä]

Kiinnitin huomiota siihen, että vuonna 2008 Wikipediassa käytiin poistoäänestys, jossa tämänkaltaiset luokat todettiin kelpaamattomiksi. Nyt on kuitenkin (14.4.2020) luotu tällainen erityisluokka espanjantautiin kuolleista ihmisistä ja sitä aikaisemmin myös rinnakkaisluokka Luokka:Koronaviruspandemiassa kuolleet. Helposti tai ainakaan etsimättä ei löydy keskustelua siitä, että nämä kaksi pandemiaan kuolleitten luokkaa muodostavat sallitun poikkeuksen 12 vuoden takaiseen päätökseen. Mielestäni ensi alkuun pitäisi saada tälle keskustelusivulle linkki siihen keskusteluun, jossa tämä luokka on saanut olemassaolon oikeutuksen. --Pxos (keskustelu) 20. elokuuta 2020 kello 13.32 (EEST)

Laitoin luokan poistokeskusteluun näillä perusteilla. En itsekään näe tätä mitenkään tarpeellisena luokkana. --Prospero One (keskustelu) 28. huhtikuuta 2021 kello 15.35 (EEST)
Periaatteessa aikojen muuttuminen voisi olla syy lipeämiseen. Toisaalta äänestystulos silloin ei jättänyt jossittelulle sijaa. Itse äänestin silloin poiston puolesta, enkä ole muuttanut mieltäni. Mielestäni tätä vanhaa linjaa voisi pitää käypänä suuntaviittana yhäkin. -- Cimon Avaro 28. huhtikuuta 2021 kello 18.59 (EEST)
Sekä tämän että vastaavan koronaluokan luomisesta on keskusteltu etukäteen tietoisena tuosta aiemmasta päätöksestä. On syytä kaivaa esiin nuo keskustelut ja linkittää ner näihin poistokeskusteluihin. Muistan täysin varmasti että näistä on keskusteltu etukäteen. Sitä emnyty muista päädyttiinkö keeskustelussa mihinkään tulokseen, vai kävikö mahdollisesti niin, että luokka vain luotiin kun keskustelu ei edennyt. Joka tapauksessa asiasta on varmasti keskusteltu. Covid luokan keskustelussa käyttäjä Savir esittää poistoperusteluja, jotka mielestäni ovat täysin kestämättömiä ja omaa utta tutkimusta. Perusteluina puolesta ja vastaan ovat nähdäkseni ne asialliset perudstelut joita esitettiin em. keskustelussa suuntaan tai toiseen, mikäli nyt aiemman keskustelun (mahdollisesta?) tuloksesta halutaan poiketa.--Urjanhai (keskustelu) 6. toukokuuta 2021 kello 19.42 (EEST)
Aiemmat keskustelut löytyivät ja on linkitetty keskustelussa Keskustelu luokasta:Koronaviruspandemiassa kuolleet. Luokat oli näköjään luotu keskustelun vielä kestäessä, eikä niitä sen jälkeen oltu poistettu.--Urjanhai (keskustelu) 6. toukokuuta 2021 kello 20.27 (EEST)
Ihmiset tuppaavat kuolemaan sairauksiin, joten siinä ei ole mitään poikkeuksellista, mikä muuttaisi aiemmin luotua linjaa, ettei tällaisia luokkia luoda. Espanjantauti sattui vielä aikana, jolloin diagnosointi oli aika huteraa. Jos mummo Pirkkalan takametsässä kuoli ja oli ollut flunssainen, se saattoi mennä espanjantaudin piikkiin. Asia voitaisiin kyllä keskustella koronavirukseen kuolleiden luokassa. --Abc10 (keskustelu) 7. toukokuuta 2021 kello 10.10 (EEST)
Jossain määrin luokkien sisällöt eroavat toisistaan, kun silloin ei vielä ollut nykyistä tiedonvälitystä eikä miljoonia pikkujulkkiksia, ja niin kuin totesin tuon toisen luokan keskustelussa, tämä vei enemmän nuoria työikäisiä. Sikäli tämä luokka on paljon paremmin käytettävä ja hyödyllisempi, mutta poistoperusteena voi tietysti esittää myös yhdenmukaisuutta.--Urjanhai (keskustelu) 7. toukokuuta 2021 kello 13.30 (EEST)

Mitä tehtäisiin?[muokkaa wikitekstiä]

Puolisen vuotta ollaan mietiskelty. Poistetaanko poistokeskustelukoodi? Iivarius (keskustelu) 14. syyskuuta 2021 kello 14.54 (EEST)