Keskustelu luokasta:Ekstremofiilit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ei luokittelua ekologian mukaan[muokkaa wikitekstiä]

Suomalaisessa wikipediassa on noudatettu pääsääntöisesti käytäntöä, jossa eliöt luokitellaan vain taksonomian perusteella. Tämä on siistiä ja tyylikästä. Eliöitä voitaisiin toki luokitella mielivaltaisen monella tavalla niiden ekologisten ominaisuuksien tai levinneisyyden mukaan, erillisiin, päällekkäisiin ja ristikkäisiin luokkiin. Tällainen luokittelu olisi selvästikin loputon suo. Ekstremofiilit on yksi tällainen ekologinen (tai fysiologinen) luokitteluperuste. Ei tuoda näitä luokkia wikipediaan. --norr 15. joulukuuta 2009 kello 23.40 (EET)

Samaa mieltä. Luokka:Petokalat taisi olla se, jonka yhteydessä käytiin sama keskustelu. Lainaanpa Norrin kommenttia sen poistetulta keskustelusivulta: Ekologian tai esimerkiksi maantieteellisen levinneisyyden mukaan ei luokitella; jos tähän mentäisiin, potentiaalisten ekologisten ominaisuuksien ja esiintymisalueiden mukaan saadaan suunnaton määrä limittäisiä ja sisäkkäisiä luokkia. Sisävesikalat, sisävesien petokalat, Pohjois-Amerikan sisävesikalat, parvikalat, pohjakalat, Suomen kangasmetsien varpukasvit, jne. Ja sitten pitäisi vielä miettiä, milloinka luokkiin pitäisi sisällyttää lajien lisäksi suvut, heimot jne. Pitäisiköhän tämä ekologisen luokittelun kielto viedä käytäntöihin? --albval (keskustelu) 17. joulukuuta 2009 kello 10.43 (EET)
Mutta luettelo näistä olisi varmaankin ok? Tää oli varsin mielenkiintoinen luokka. --Zache 17. joulukuuta 2009 kello 16.54 (EET)
Kannatan luetteloa, se ei aiheuta ketjureaktiota – ainakaan todennäköisesti. --Ulrika 19. joulukuuta 2009 kello 09.24 (EET)
Eikös tästä puhuta aina tasaisin väliajoin? Jatketaan vanhalla linjalla. Luokka pois. Gopase+f 19. joulukuuta 2009 kello 11.09 (EET)
Otin luokan sisällön talteen ja tuon voi sitten editoida luetteloksi jos luokka päädytään poistamaan: Käyttäjä:Zache/Luettelo_ekstremofiiliteista --Zache 22. joulukuuta 2009 kello 13.38 (EET)
Interwikit osoittavat luokittelun mielekkyyden. Turha rinnastaa olemattomiin ja älyttömiin esimerkkihin. Noita tuskin löytyy muistakaan wikeistä. -- Petri Krohn 18. joulukuuta 2009 kello 02.34 (EET)
En nyt näkisi todellisuudessa kovin suurena ongelmana esim Ekstremofiilit luokkaa. Tässä tapauksessa fi-wiki noudattaisi vain kansainvälistä luokittelumallia. Ei yksi lisäluokka heimon tai suvun lisäksi pitäisi olla mitenkään kohtuuton vaan näissä olioissa se jopa antaisi olennaista lisätietoa varsin poikkeuksellisista oliosta. Terveisin 85.157.100.223 19. joulukuuta 2009 kello 22.50 (EET)

Ei aivan turha, jos ei muuta niin ainakin täällä voisi olla noi alatyypit, kuten hypertermofiili --Arla 21. joulukuuta 2009 kello 18.01 (EET)

Niin... Tällä hetkellä luokka sisältää tosiaan lähinnä ekstremofiileiksi luokiteltavia eliöitä, mutta jos tätä luokkaa ei ole, niin kertokaa toki, miten jatkossa luokitellaan esimerkiksi jo olemassaoleva artikkeli hypertermofiili ja artikkelit muista ekstremofilian tyypeistä? Eliöryhmä on kuitenkin validi useamman tieteenalan kannalta. Saa ehdottaa... Xepheid 23. joulukuuta 2009 kello 18.13 (EET)

Mikä tämän kohtalo on? Selkeästi jotain pitäisi tehdä mutta mitä? --Harriv 28. joulukuuta 2009 kello 13.31 (EET)

Minä olisin tuon Zachen luettelovaihtoehdon kannalla, poistoäänestykseen en mielelläni veisi koska sieltä tuskin asiantuntemusta löytyy. Xepheidin luokittelukysymystä yllä en just nyt ehdi pohtia. --albval (keskustelu) 28. joulukuuta 2009 kello 13.59 (EET)