Keskustelu Wikipediasta:Viikon kilpailu/Viikon kilpailu 2021-20

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pistelaskun kautta mietiskelen ennen kilpailun alkua. Eli kaikkia artielitoiveita koostavaa listaa ei enää ole. Hoituuko takaisinlinkitys pistelaskun pohjana nykyisin kilpailusivulla olevalla tavalla, vai onko kenties tarpeen laittaa kaikki aihepiirit erikseen tuonne?@Arla, Lentokonefani, Zache:--Veli Himmeä (keskustelu) 15. toukokuuta 2021 kello 10.18 (EEST)

Pitää pistää erikseen eli pisteiden laskussa pitäisi olla listattuna kaiketin täältä linkitetyt sivut {{Artikkelitoivesivut}} --Zache (keskustelu) 15. toukokuuta 2021 kello 11.06 (EEST)
Näin mä vähän ajattelinkin. Noh, laitettu pistelaskuun. Toivottavasti kaikki oleellinen tarrautui mukaan.--Veli Himmeä (keskustelu) 15. toukokuuta 2021 kello 11.52 (EEST)
Noilla toivesivuilla on paljon linkkejä toiveisiin, joista ei ole suoraa linkkiä kyseisellä sivulla. Esimerkiksi Naisia: Artikkeli vähintään 30 muunkielisessä Wikipediassa. Tuleeko ne mukaan kilpailualueeseen?--MAQuire (keskustelu) 15. toukokuuta 2021 kello 13.23 (EEST)
No mun puolesta tuo ainakin naisten listaus ainakin mukaan kisaan.--Veli Himmeä (keskustelu) 15. toukokuuta 2021 kello 13.32 (EEST)
Juu, toki kuuluvat kilpailualueeseen. Tarkoitin, että tuleeko ne tällä hetkellä pistelaskuun mukaan, vai pitääkö nuo lisäillä vielä tuohon kilpailualueeseen erikseen, että botti saa laskettua?--MAQuire (keskustelu) 15. toukokuuta 2021 kello 13.35 (EEST)
Aivan joo. Mun logiikalla pitäisi olla erikseen. Eli jos nyt tulee mieleen jotain listoja mitkä uupuu ja jotka järkeviä (kun pointtina kuitenkin uudet artikkelit), niin sinne vaan listan jatkoksi.--Veli Himmeä (keskustelu) 15. toukokuuta 2021 kello 13.38 (EEST)
Lisäksi tilanne on kai se, että tehtyjä toiveita ei saa kilpailun aikana poistaa sieltä toivesivulta. --PtG (keskustelu) 15. toukokuuta 2021 kello 13.16 (EEST)
Totta toki. Mutta mikäli noita poistellaan, niin saahan ne muokkaukset kumottua kilpailuajan puitteissa ennen kuin hyväksyy tulokset. Eli tarkkana piää puolin ja toisin olla ennen hyväksymistä.--Veli Himmeä (keskustelu) 15. toukokuuta 2021 kello 13.32 (EEST)

Varmaan ei myöskään ole sopivaa lisätä toiveita kesken kilpailuviikon, jotta sillä ei voisi kalastella itselleen tai kavereille mieluisia pistelinkoja? IP [1] näkyy tehneen sitä aika paljon tälläkin viikolla ennen kuin osui äsken urheiluun ja minun katseeni alle. --Lax (keskustelu) 21. toukokuuta 2021 kello 14.05 (EEST)

Minusta ei pitäisi ainakaan laskea kilpailuun mukaan viikon aikana lisättyjä toiveita. Sitten taas että kuka noita jaksaa kaikkia käydä läpi, milloin ne on lisätty, niin hyvä ratkaisu olisi olla lisäämättä toiveita kilpailuviikolla lainkaan.--MAQuire (keskustelu) 21. toukokuuta 2021 kello 15.34 (EEST)

Keskeiset puuttuvat artikkelit?[muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisen ehdotuksen mukaan tähän olisivat kuuluneet myös keskeiset Wikipediasta puuttuvat artikkelit, mutta ne ovat näemmä jossain vaiheessa pudonneet pois. @Veli Himmeä:? --Vyörykkä (keskustelu) 15. toukokuuta 2021 kello 19.29 (EEST)

Kyllähän ne siellä on, elleivät silmäni kovin pahasti harita.. :) @Vyörykkä: Ja toki toistan myös ylle laittamani ohjeen siitä, että jos jotain oleellista uupuu niin voi muokata pistelaskua rohekasti ja lisätä listaan.--Veli Himmeä (keskustelu) 15. toukokuuta 2021 kello 21.01 (EEST)
Oho, katsoin vahingossa Apuneuvot-kohtaa Pistelasku-kohdan sijaan. Vyörykkä (keskustelu) 16. toukokuuta 2021 kello 14.01 (EEST)
Näitä sattuu.. :) --Veli Himmeä (keskustelu) 16. toukokuuta 2021 kello 15.05 (EEST)

Marie Johansson[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Artikkelitoiveissa olivat hiihtäjät Marie Johansson ja Marie Risby. Heidän molempien tyttönimensä on Johansson ja ensin mainitun sukunimi avioitumisen jälkeen Svan. Loin heistä artikkelit nykyisillä sukunimillään Svan ja Risby, jotka molemmilla olivat käytössä jo kilpauransa aikana. En viitsinyt kuitenkaan laittaa artikkelitoiveissa lukeneesta Marie Johanssonista uudelleenohjausta Marie Svaniin, sillä yhtä hyvinhän tuon vastaavan ohjauksen olisi voinut laittaa Risbyhyn. Näin ollen minulta jäivät kilpailussa pois pisteet artikkelista Marie Svan. :) --Quinn (keskustelu) 17. toukokuuta 2021 kello 12.49 (EEST)

Suoritettu pieni kikkailu artikkelitoiveiden listaan ja toivon mukaan seuraavan pistelaskun yhteydessä tulee pisteet näkyviin. :) Artikkelitoiveen täyttäminen kuitenkin tapahtui, joten pisteet siitä kuuluvat tekijälleen. --Veli Himmeä (keskustelu) 17. toukokuuta 2021 kello 17.45 (EEST)
KIitos, pisteet tulivat! Meinasin itsekin kikkailla artikkelitoiveisiin, mutta ajattelin, etten omin päin viitsi. ;) --Quinn (keskustelu) 18. toukokuuta 2021 kello 06.59 (EEST)

Inarinsaamenkielisen Wikipedian toivelista[muokkaa wikitekstiä]

Nyt tuolla listalla on paljon ennen kilpailua tehtyjä artikkeleja, joista on tullut esimerkiksi Käyttäjä:Muotâlle pisteitä. Voikohan tuota listaa muokata poistaen ennen kilpailua tehtyjä artikkeleja vai pitääkö pisteiden poisto hoitaa täällä muokaten huomioihin pisteiden poistot?--MAQuire (keskustelu) 19. toukokuuta 2021 kello 16.17 (EEST)

Tässä tapauksessa lähtisin siitä, että ne voi poistaa. Joskin lopputulos molemmissa vaihtoehdoissa sama.--Veli Himmeä (keskustelu) 19. toukokuuta 2021 kello 18.40 (EEST)
Ok. Siksi kysyin, kun en ymmärrä kieltä ja kyseisestä listasta ei ole poisteltu mitään tehtyjä toiveita aikaisemminkaan, niin ajattelin listan mahdollisesti olevan sellaisen, josta ei poistella tehtyjä toiveita.--MAQuire (keskustelu) 19. toukokuuta 2021 kello 18.46 (EEST)
@Muotâ, Yupik: Olisiko jommalla kummalla teistä intoa poistaa tehdyt artikkelit, koska osaisitte laittaa muokkaukseen inarinsaamenkielisen yhteenvedon. Tai jos minä poistan, niin millainen yhteenveto muokkaukseen sopisi?MAQuire (keskustelu) 21. toukokuuta 2021 kello 15.37 (EEST)
Muotâ ei ole saanut ensimmäistäkään pistettä tekstistä, joka on tehty ennen kilpailua, enkä keksi mistä tuo väite tulee. Kaikki uudet artikkelit on aloitettu kilpailun aikana ja niistä on saatu oikeat pistemäärät. Jos taas yritetään sanoa, että vanhoja, vielä artikkelitoivesivulla olevia artikkeleita ei saa täydentää kilpailun aikana, sitten pitäisi alkaa ottaa pisteitä pois muiltakin. Olen itse jättänyt jo aloitetut toiveet näkyviin listalle, koska usein ne vaativat täydennystä kuitenkin. Yksi aloittaa, toinen täydentää, kolmas lisää kuvia, neljäs mallineita... -Yupik (keskustelu) 21. toukokuuta 2021 kello 16.42 (EEST)
Niin pitääkin poistaa kaikilta vanhojen artikkelien muokkaamisesta saadut pisteet. Olen noita vanhojen artikkelien pisteitä korjannut tällä viikolla useammankin kerran. Olen tällä viikolla poistanut suomenkielisestä wikipediasta artikkelitoiveista toiveita, jotka on tehty ennen kisan alkua ja pisteet on poistunut kyseiseltä käyttäjältä. Mutta nyt kun huomautit, niin huomasin, että MrMothilta pitää poistaa pisteitä, mutta nuo linkit ovat sellaisia, että pitää poistaa ne huomioiden kautta ja teen sen viimeistään huomenna. Sitä alunperin kysyinkin, että voiko noita tehtyjä poistaa artikkelitoiveista kuten täällä tehdään, kun ei niitä nähtävästi ole ollut tapana poistaa smnwikissä. Ei tarkoitus ollut mennä hämmentämään toiseen wikiin, vaan poistaa kaikilta osallistujilta vanhojen artikkelien muokkauksista tulleet pisteet mahdollisimman ongelmattomasti. Nyt tiedän, että se hoituu huomioihin pisteiden poiston lisäämällä. Veli Himmeällä ei ollut juuri tästä asiasta riittävästi tietoa.--MAQuire (keskustelu) 21. toukokuuta 2021 kello 17.04 (EEST)
Kilpailussa toki ajatuksena luoda uutta, ei korjata vanhaa. Eli nimenomaan keskittyä kilpailuviikon aikana luotuihin artikkeleihin. Vähän ehkä oma ajattelu saattoi vetää mutkia suoriksi. Mutta kuten todettu, niin tältä osin pisteiden päivittäminen oikeiksi hoituu sekä Huomioiden kautta että päivittämälle pistelaskun pohjana olevia listoja. Molemmat siis yhtä oikein.--Veli Himmeä (keskustelu) 21. toukokuuta 2021 kello 17.43 (EEST)
Ok, sitten vielä yksi kysymys eli saako toinen käyttäjä muokata kilpailun aikana aloitettuja artikkeleita ja saada siitä pisteitä? Muotân täydentämät artkkelit ovat siis Anarâš-lostâ, Juŋŋâ, Lyeme ja Aune Kuuva. Minulta osa samoja ja pitäisi viedä myös kaikki pisteet paitsi vaalikoneen, jos ei saa korjata edes kilpailun aikana aloitettuja artikkeleita. Ensi kerralla kun artikkelitoiveet tulee kilpailun aiheeksi, olisi hyvä, että olisi paljon selvempi, että täydentäminen tai korjaaminen ei käy. (Olisi myös kivaa, jos toisenkielisen wikipedian artikkelitoivelistalta voisi saada pisteitä vaikka kirjoitit toisella kielellä, mutta tuo lienee paljon vaikeampaa toteuttaa :D Fiwikissä on niin laajoja artikkelitoivelistoja!) -Yupik (keskustelu) 21. toukokuuta 2021 kello 18.00 (EEST)
Saa täydentää kilpailun aikana luotuja toiveartikkeleja ja niistä saa pisteitä. Täydellisessä maailmassa noissa suomenkielisen wikipedian artikkelitoivelistoissa ei olisi kilpailun alussa muita kuin tekemättömiä artikkeleja. Nyt siellä kuitenkin oli tehtyjä artikkeleja ja eri nimellä tehtyjä artikkeleja, joita on aina huomatessa korjattu. Tuo olisi erittäin hyvä idea seuraavaan vastaavaan kilpailuun, että fiwikin toivelistat olisivat käytössä kaikissa kilpailuwikeissä. En tiedä onko se teknisesti mahdollista.--MAQuire (keskustelu) 21. toukokuuta 2021 kello 18.15 (EEST)

Pisteet artikkelitoivelistoista[muokkaa wikitekstiä]

Minusta artikkelitoivelistoista itsestään ei kuuluisi saada kilpailussa pisteitä. Nyt esimerkiksi käyttäjä Prospero One on saanut pisteitä lisäämällä uusia toiveita tekniikan artikkelitoivelistaan ja käyttäjä MrMoth lisäämällä täsmenteitä olympiamitalistien artikkelitoivelistaan. Mitä muut ajattelevat?--MAQuire (keskustelu) 21. toukokuuta 2021 kello 17.33 (EEST)

Eihän noista pisteitä toki kuulu laskea mukaan. Ongelma tiedossa, mutta ajattelin käydä läpi nuo vasta ennen tulosten hyväksymistä jotta kaikki mahdolliset pisteet noista saadaan kerralla pois.--Veli Himmeä (keskustelu) 21. toukokuuta 2021 kello 17.36 (EEST)
Kuulostaa järkevältä.--MAQuire (keskustelu) 21. toukokuuta 2021 kello 17.37 (EEST)
Tuo on muuten outoa, koska olen lisännyt smnwikin artikkelitoivelistalle kilpailun aikana esim. Euroviisut ja Blind Channel, mutta ei tullut pisteitä lisäämisestä :D -Yupik (keskustelu) 21. toukokuuta 2021 kello 18.01 (EEST)

Käyttäjä:ListeriaBot[muokkaa wikitekstiä]

@ListeriaBot: poistelee tehtyjä artikkeleja artikkelitoiveista, vaikka on sovittu ettei niin tehdä tällä viikolla.--MAQuire (keskustelu) 23. toukokuuta 2021 kello 17.02 (EEST)

Palautin noita päivityksiä nyt kolmessa artikkelitoiveluettelossa--MAQuire (keskustelu) 23. toukokuuta 2021 kello 17.11 (EEST)
Joo, ongelmallista. Toivottavasti ei poista uudestaan.--Veli Himmeä (keskustelu) 23. toukokuuta 2021 kello 19.12 (EEST)