Keskustelu Wikipediasta:Kuvien tiedostokoon pienentäminen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Otin sanat "aliasesto" ja "hukkaava tiivistys" Tietotekniikan liiton ATK-sanakirjasta. En tiedä, mitä sanoja käytetään eniten suomenkielisissä kuvankäsittelyohjelmissa ja oppaissa. Tämä siis lähinnä selityksenä, jos joku luuli, että keksin sanat itse. -Jean d'Arc 20:27 heinä 18, 2004 (UTC)

Poistin neuvon "Pienennä kuvat vähintään 800x600 -kokoon". Ymmärsin sen niin, että siinä asetetaan kuvalle kokoraja. Se on joustamaton ja turha sääntö, sillä Wikipediassa on mahdollista määritellä kuva näkymään sen tallennettua kokoa pienempänä, jolloin alkuperäisen kokoista kuvaa pääsee katsomaan napsauttamalla artikkelissa näkyvää pienennettyä kuvaa. Pienennettyä tarkoittaa niin tiedostokooltaan kuin pinta-alaltaan pienennettyä. Siksi ei pidä asettaa kuville tuollaisia ehdottomia kokorajoja, kun ne voidaan näin kiertää. On kuvia, jotka on pakko tallentaa tuota isompina, että niiden yksityiskohdat näkyisivät, ajatelkaa vaikka joitakin karttoja. En usko, että neuvolla tarkoitettiin pienentämistä samassa mielessä kuin äsken kuvasin, koska artikkeliin kuvaa laitettaessa määritellään vain kuvan leveys. -Jean d'Arc 20:20 heinä 19, 2004 (UTC)

this page appears to be a translation of what was at en:Wikipedia:How to keep image file sizes as small as possible a page which was FULL of inaccuracys and bullshit. I have moved that page to en:Wikipedia:Preparing images for upload and edited it significantly. I would strongly advise you to look at my changes and change this translation to reflect them.
i do not have an account here so if you want to discuss this further please post a message on my talk page on en en:user:plugwash

Sivun merkitys[muokkaa wikitekstiä]

Onko tällä sivulla oikeastaan edes virkaa? --Hautala 28. huhtikuuta 2005 kello 16:08:37 (UTC)

On, koska täällä on hyödyllisiä ohjeita kuvien muokkamiseen. Ne eivät ole ihmisille itsestäänselvyyksiä. Miksi pidät tätä sivua turhana? -Jean d'Arc 3. toukokuuta 2005 kello 21:56:00 (UTC)

Mietin sivulle uutta nimeä, koska nykyinen nimi on todistettavasti johtanut ihmisiä harhaan. (Wikipedia:Kahvihuone/Vanha6#Valokuvien koko) Nimi-ideoita: Kuvatiedostojen käsittely Wikipediassa julkaisua varten. Kuvien käsittely Wikipediassa julkaisua varten.

Englanninkielisessä Wikipediasssa suunnitellaan vastaavien kuvankäsittelyohjeiden siirtämistä englanninkieliseen Wikikirjastoon. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä? Olen kirjoittanut tämän sivun käytännössä yksin, joten voin tarvittaessa vain kopioda sivun Wikikirjastoon henkilökohtaisella käyttäjätunnuksellani. Sitten tämä sivu voidaan poistaa. Mutta silloin tarvitaan yhä linkkejä kuvankäsittelyaiheiseen wikikirjaan. Seuraan vielä asian etenemistä englanninkielisessä wikipediassa. -Jean d'Arc 4. toukokuuta 2005 kello 13:57:01 (UTC)

Tuo yksi kuva on nähtävästi poistettu. Voisiko joku tehdä uuden tilalle, kun esimerkki ei nyt oikein toimi? --Hartz 13. maaliskuuta 2006 kello 16.24 (UTC)

Näköjään ei ole kukaan jaksanut. :( --Anr 17. joulukuuta 2006 kello 01.25 (UTC)

Vanhentunut sivu[muokkaa wikitekstiä]

Sivun pitäisi käsitellä enemmänkin samaa kuin en-wikissä, kuinka valmistella tiedosto tallenusta varten. Ja oikeastaan sitten se kuuluisi enemmänkin Wikimedia Commonsiin, missä onkin jo sivu asiasta englanniksi, Commons:Preparing_images_for_upload. Jota sitäkin on kyllä viimeksi muokattu 2011... ~ Linnea (keskustelu) 15. heinäkuuta 2013 kello 20.14 (EEST)[vastaa]