Keskustelu Wikipediasta:Älä pure uusia tulokkaita

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Käytösohjeesta on käyty keskustelua sen syntyvaiheessa kahvihuoneen puolella --albval 16. joulukuuta 2007 kello 18.37 (UTC)

...minulla on syytä olettaa jonkun purevan minua, vaikken ole tehnyt mitään?   Black Eagle  27. joulukuuta 2007 kello 19.07 (UTC)

Tuokin on muistaakseni en-wikin puolella käsitelty. Voin käännellä sitäkin sieltä kunhan lomat loppuvat (tai voithan kääntää / keksiä tuon itsekin)... --albval 28. joulukuuta 2007 kello 18.48 (UTC)


Huh Huh kun pelottaa[muokkaa wikitekstiä]

Uskaltaako uusi tulokas kovasta halustaan huolimatta edes yrittää Wikipedian laajentamista, kun vanhat kirjoittajat puolustavat mustasukkaisina omia asemiaan. Esimerkkinä sallittakoon pieni lainaus:

"Muistutus

Kirjatohtoria tahtoisin muistuttaa, että Wikipediassa kenenkään teksti ei ole pyhää. Jos tulee tänne sillä mielellä, että minäpä näytän niille, törmää takuulla hyvin pian seinään. Varovainen alku on hedelmällisempi. Kannattaa ensin tutustua käytäntöihin. Se että kovin korskeasti tuo omia tekstejään esille ainoina oikeina lähteinä, herättää väistämättä reaktion, joka voi tuntua yliampuvalta ja ehkä osin olikin. Olen kuitenkin sitä mieltä että Topeliusta referoitaessa on syytä merkitä lähteeksi Topelius eikä omaa tekstiään. Hyvää jatkoa ja tervetuloa uudelleen miettimistauon jälkeen. --Ulrika 7. elokuuta 2007 kello 12.39 (UTC)" --OttoVille 12. helmikuuta 2008 kello 20.14 (UTC)

Vähän ehkä harmittaa...[muokkaa wikitekstiä]

Rekisteröidyin wikipediaan n. kuukausi sitten, ja olen aloittanut kolme artikkelia. Olen myös rikkonut hieman sääntöjä ja tekijänoikeuksia (kokeilumielessä). Se kyllä vähän harmittaa, kun muut eivät huomaa, että olen vasta vähän aikaa sitten tullut tänne, ja odottavat minulta täydellistä muokkaustaitoa ja sellaista. Kommentin jätti GibsonSG (keskustelu – muokkaukset).

Aivan, juuri tuota sivussa yritetäänkin sanoa. Silti, sääntöjä ei tulisi rikkoa edes koemielessä. Yrität vain opetella lisää käytäntöjä ja jatkaa sitten muokkaamista entistäkin paremmin. --Juusomoro 16. elokuuta 2008 kello 09.30 (EEST)[vastaa]
Älä suotta murehti. Itse olen ollut rekisteröityneenä vajaan vuoden, ja lähes jokaiseen aloittamaani artikkeliin on tullut henkilön X toimesta "korjattava" malline. Itsekin olen rikkonut tekijänoikeuksia pariin otteeseen, ja negatiivista palautettahan siitä tulee. Toinen, mitä neuvon välttämään on internetin käännösohjelmat. Aikanaan käänsin koht. suuren määrän artikkeleita en wikipediasta käännösohjelmalla, ja sain siitä negatiivista palautetta. Mutta mutta, asiat oppiiparhaiten kokeilemalla. Kirjoita rohkeasti vain, niin kyllä sitä positiivistakin palautetta varmasti tulee. --Nvidia 16. elokuuta 2008 kello 10.20 (EEST)[vastaa]

Ei kannata purea![muokkaa wikitekstiä]

Vandalismi käyttäjä voi purea uusia tulokkaita, mutta ystävälliset eivät se riippuu käyttäjästä kuinka hän käytäytyy, tässä on pari ohjetta:

  • Ole kiltti muille tulokkaille ja osuuta hyvää tahtoa
  • Ole kärsivällinen ja rehellinen.

No niin, tuossa on ne ohjeet :)Tunka14 (keskustelu) 9. lokakuuta 2012 kello 20.47 (EEST)[vastaa]