Keskustelu Wikipediasta:Äänestäminen on pahasta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mikä on se paha, josta äänestäminen on? -tKahkonen 8. elokuuta 2006 kello 13.31 (UTC)

Paha on täällä ja se on sieltä. --Hasdrubal 8. elokuuta 2006 kello 13.38 (UTC)
Entä onko äänestäminen pahaksi? -tKahkonen 13. elokuuta 2006 kello 17.37 (UTC)

Olen ihan samaa mieltä siitä, että monimutkaisista asioista tai artikkelien sisällöstä äänestäminen on pahasta, mutta yksinkertaiset, toissijaiset kiistanaiheet (esim. seurauksena siitä, että olemme päättäneet noudattaa kahta osittain ristiriitaista ulkopuolista nimeämisstandardia) on mielestäni helpointa hoitaa pois päiväjärjestyksestä äänestämällä. --Mikko Silvonen 8. elokuuta 2006 kello 14.00 (UTC)

Sikäli jos tulit pohtineeksi asiaa, haluaisin todeta, että tämän sivun kääntäminen ei ollut reaktio aloittamaasi äänestykseen vaan ennemminkin useampaankin aika kummalliseen keskusteluun kahvihuoneessa. Hakukone varmaankin todistaa, että olen marissut tästä asiasta aika usein aiemmin (ja marisen varmaan vastakin), eikä tämä mitenkään erikoisesti koske sitä äänestystä. (Kuten siellä kirjoitinkin, aloittamasi äänestyksen ongelmat ovat luonteeltaan toisenlaiset. Mutta ne eivät kuulu tänne...) --Hasdrubal 8. elokuuta 2006 kello 18.29 (UTC)

Konsensuksesta yleisemmin: On kaunis ajatus, että aina päästäisiin yhteisymmärrykseen, mutta varsinkin pienissä wikiyhteisöissä (jollainen kai suomenkielinen Wikipedia vieläkin on) on mielestäni riskinä, että fanaattisempi tai aggressiivisempi osapuoli jaksaa ”keskustella” ja jatkaa muokkauskilpailuja pitempään. Toivotaan, että sivistystä, kiihkottomuutta ja tervettä järkeä riittää kaikkiin artikkeleihin. --Mikko Silvonen 8. elokuuta 2006 kello 16.03 (UTC)


En-wikin Voting is evil -essee on siirretty metaan. Siellä sille on myös vastine: Voting is not evil. Tämänkin esseen saisi siirtää sinne, niin sitä ei luultaisi käytännöksi. En-wikin Polling is not a substitute for discussion -käytännön voisi suomentaa tilalle. --Thi 22. heinäkuuta 2008 kello 10.54 (UTC)

Onpa naiivia[muokkaa wikitekstiä]

On jokseenkin lapsellista puhua tällätapaa että asia on pahasta :DDD Tosi lapsellista ::DDDD Ainoat asiat jotka jakautuvat hyviin ja pahoihin ovat ihmiset. --Lintu ja Lapsi 13. elokuuta 2009 kello 19.04 (EEST)