Keskustelu:ZNKR iaidō Suomessa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Parannusehdotuksia helpoista ja nopeahkoista laajempiin ja vaativampiin.


1. Artikkeliin olisi lisättävä maininta vuonna 2017 alkaneista SM-joukkuekilpailuista ja luoda uusi tulostaulukko niitä varten.


2. SM-tuloslistausten otsikot voisi muuttaa ymmärrettävämpään muotoon:

  NYT:  ZNKR iaidōn Suomenmestaruus yksilöt-yudansha
  UUSI: ZNKR iaidōn Suomenmestaruudet yksilökilpailuiden yudansha-sarjassa


3. Artikkelin rakennetta kannattaisi miettiä uudelleen. Sen sijaan, että on muutama erillinen listaa (tuomarit, tulokset yudansha/välisarja/mudan/joukkue), voisi olla järkevämpi yhdistää listat kilpailukohtaisiksi kappaleiksi. Esimerkiksi:

  OTSIKKO: aika, paikka
  TEKSTIKUVAUS: lyhyt kuvaus tapahtumasta, sisältäen järjestävän seuran, päätuomarin ja -opettajat, maininnan tapahtuneista muutoksista (uudet kilpailuluokat).
  TULOSTAULUKKO: 
     vaakarivit - sarakekuvaukset, kilpailuluokat 
                  yksilökilpailut yudansha/ikkuy-shodan/mudan; joukkuekilpailu seura/taishō/chuken/sempō).
     pystysarakkeet - tulokset (kultaa/hopeaa/pronssia aa/pronssia bb/fighting spirit).
                 

4. Osio 3, "Euroopan kendoliiton (EKF) järjestämät ZNKR iaidōn Euroopanmestaruuskisat", olisi syytä erottaa omaksi artikkelikseen, sillä se ei ole varsinaisesti ZNKR iaidoa Suomessa ja tämä artikkeli alkaa olla pitkä ja pitenee entisestään kun SM-kilpailuja käydään lisää.

  Tulisi siis luoda uusi artikkeli vaikkapa nimellä Euroopan kendoliiton (EKF) järjestämät ZNKR iaidōn Euroopanmestaruuskilpailut. Artikkeliin peruskuvauksen lisäksi osuus suomalaisten osallistumisesta , esim. listat FKA:n lähettämistä joukkueista ja niihin maininnat mahdollisesta menestyksestä. Jos EIC-tulokset halutaan listata suomenkielisille sivuille, tälle olisi hyvä olla oma lista-artikkelinsa.

--CutCutCut (keskustelu) 23. kesäkuuta 2017 kello 00.24 (EEST)[vastaa]