Keskustelu:Yukako Yamagishi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yukako Yamagishi[muokkaa wikitekstiä]

Yukakoman (keskustelu) 22. helmikuuta 2021 kello 16.59 (EET)Mielestäni aihe sopii Wikipediaan, koska onhan muistakin fiktiivisistä hahmoista tehty sivuja :) Miksi tämä ei voisi olla niiden kaikkien joukossa?

Artikkelin aiheen merkittävyys Wikipediassa arvioidaan periaatteessa aina sen perusteella onko aihetta käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä, joten merkittävyyttä ei voida määrittää muihin artikkeleihin vertaamalla. Tässä tapauksessa käytäntö tarkoittaa sitä että tästä yksittäisestä hahmosta pitäisi mieluusti olla julkaistu laajoja artikkeleita jonkin muun tahon kuin JoJo’s Bizarre Adventuren tekijänoikeuksien omistajien toimesta. Kriteerit eivät minusta näyttäisi täyttyvän, joten hahmo ei minusta ole Wikipedian kannalta merkittävä. On täysin totta että täällä on paljon muitakin fiktiivisten hahmojen artikkeleja, joista moni saattaisi merkittävyyskäytännön nojalla päätyä poistoon jos kukaan vain jaksaisi niistä keskustelua aloittaa.--Fotogurachan (keskustelu) 22. helmikuuta 2021 kello 22.18 (EET)
Kuten edellä. Hahmoa tulisi olla käsitelty animesarjan ulkopuolella, jotta sillä olisi merkitystä reaalimaailmassa. Siis hahmosta kirjoitettu riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Esimerkiksi artikkelin maininta "Hänen sanotaan olevan ensimmäinen Yandere-tyylinen hahmo." voi viitata siihen, että hahmosta on kirjoitettu jossain artikkelissa? –Makele-90 (keskustelu) 25. helmikuuta 2021 kello 23.05 (EET)
Voi olla merkittävä joillekin animetyypeille muttei heidänkään tai kenenkään muun reaalimaailmassa, koska tuohan on ihan kuviteltu hahmo.
Pois.
--46.132.29.113 27. helmikuuta 2021 kello 20.44 (EET)
Eikös Wikipediassa esitettävät suuntaviivat viittaa siihen, että on poikkeuksia, aiheita, joissa merkittävyys määräytyy tietyn kriteerin perusteella, esimerkkinä joukkueurheilu: yksi jalkapallon, jääkiekon ym. pääsarjassa pelattu ottelu takaa pelaajasta tehdylle artikkelille merkittävyysstatuksen? Liekö animessa vastaavia? --ACFCjne Kuopio (keskustelu) 28. helmikuuta 2021 kello 07.57 (EET)