Keskustelu:Yhdysvaltain varapresidentin puoliso

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hassu nimi[muokkaa wikitekstiä]

Suomennos (siis muodossa Yhdysvaltain toinen nainen) on kai Wikipediassa tehty eli taattua kotona kudottua. Kyllä on sitten hullunkurinen. Kun sana "lady" ei ensinkään tarkoita naista vaan (hienoa) naispuolista ylhäisönaista tai rouvaa. Emme voi mitään sille, että "First Lady" on suomeksi "Eka nainen", mutta voisimmeko mitään sille, että tämä ei olisi Yhdysvaltain salarakas. --Pxos (keskustelu) 29. joulukuuta 2019 kello 09.30 (EET) Sivun siirron vuoksi on täydennettävä tätä kommenttia. Sivun entinen nimi oli "Yhdysvaltain toinen nainen", ja kommenttini viittaa siihen nimeen. --Pxos (keskustelu) 3. tammikuuta 2020 kello 11.17 (EET)

Yhdysvaltain varapresidentin puoliso lienee hyväksyttävissä oleva vaihtoehto tälle suoralle käännökselle, josta on syytä hankkiutua eroon mahdollisimman pian (sivumennen kysyn, miksi salarakkaita kutsutaan salarakkaiksi, kun heidän identiteetiinsä on hyvinkin tiedossa, heistä on juttuja monissa lehdissä ja Instassakin miljoonia seuraajia). Vai voiko tässä käyttää nimitystä vaimo? Rouva?--Htm (keskustelu) 29. joulukuuta 2019 kello 09.38 Ja jatkan: jos Valtoihin joskus tulee nainen presidentiksi ja hän sattuu olemaankin polyamorinen, niin onko Wikipediassa sitten artikkeli Kolmas mies (henkilö)?(EET)

Minä kirjoitan nyt sitten tänne tiedoksi, että Htm siirsi tämän sivun nykyiselle nimelle "Yhdysvaltain varapresidentin puoliso". Ennen siirtoa tämän artikkelin nimi ja siinä esiintynyt suomennosviritelmä kuului "Yhdysvaltain toinen nainen", minkä vuoksi avasin tämän keskustelun otsikolla "Hassu nimi". --Pxos (keskustelu) 3. tammikuuta 2020 kello 19.17 (EET)

Ja se (siirto) oli oikein tehty minulta, vaikka sen itse sanonkin. Ja jos sinua kiusaa se, että kirjoitit osion nimeksi "Hassu nimi", niin se kuuluu kommenttiisi ja voit itse muuttaa sen miksi haluat.--Htm (keskustelu) 3. tammikuuta 2020 kello 19.21 (EET)
Otsikko on loistava. Sivun siirron vuoksi koko keskustelu muuttui omituiseksi ennen kuin selvensin monin tavoin, että keskustelu koskee sivun aiempaa nimeä eikä nykyistä nimeä. --Pxos (keskustelu) 3. tammikuuta 2020 kello 19.25 (EET)
Kuten tavallista, onnistut lisäselvityksilläsi vain sotkemaan tilannetta. Ensin laitat mallineen, että sivun nimi on ehkä väärä, mutta et mainitse sitä keskustelunaloituksessasi, vaikka nimen säilyttäminen näyttää olevan sinulle ihan sydämen asia. --Htm (keskustelu) 3. tammikuuta 2020 kello 19.32 (EET)
Ei tämäntasoista keskustelua ole minun ainakaan syytä jatkaa ollenkaan. Kerroin keskustelussa selventävästi, mistä on kyse, enkä rupea käymään näin onnetonta sananvaihtoa tämän enempää. --Pxos (keskustelu) 3. tammikuuta 2020 kello 19.37 (EET)
Kirjoitan nyt myöhemmin uutta rautalankaa. Kun aloitin keskustelun, artikkelin nimi oli "Yhdysvaltain toinen nainen". Kerroin, että se on hassu nimi ja että artikkelin nimeä pitäisi vaihtaa. Halusin muuttaa nimeä ja olin tyytyväinen, että nimi muuttui, kun Htm teki siirron. Kerroin keskustelussa, että aiempi keskustelu ei enää ole itsessään pätevä, koska sivun nimi vaihtui ja uusi nimi ei enää ole hassu. Htm luki kai jokaisen kommenttini aivan väärin ja väitti lopuksi, että en halunnut muuttaa nimeä toiseksi. En käsitä, miten näin helpon asian voi väärin käsittää. --Pxos (keskustelu) 16. lokakuuta 2020 kello 23.27 (EEST)

Viittaus toiseen keskusteluun[muokkaa wikitekstiä]

Lisää keskustelua Toinen nainen --Abc10 (keskustelu) 4. tammikuuta 2020 kello 09.10 (EET) URL-osoitelinkki muutettu wikilinkiksi jälkeenpäin. --Pxos (keskustelu) 21. lokakuuta 2020 kello 18.03 (EEST)