Keskustelu:Yhdistyneiden kansakuntien operaatio Sierra Leonessa

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lupaava artikkeli -ehdotus[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

PtG kirjoittanut aikoinaan hyvän artikkelin. Uskon, että pääsisi nippa nappa lupaavaksi ja jos ei vielä, niin hyvin pienellä hienosäädöllä ainakin. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 3. tammikuuta 2018 kello 23.50 (EET)

Käy minusta lupaavaksi. --Zache (keskustelu) 9. tammikuuta 2018 kello 12.36 (EET)

Vielä on varsin suppea ja kapea-alainen, joskin selkeä kuvaus pyrkimässä suositelluksi artikkeliksi. Lähteenä tässä vaiheessa vain organisoivan tahon kaksi dokumenttia. Aiheesta löytynee paljon julkaistua tietoa (englanniksi kirjakin, johon viittaa esim Foreign Affairs -lehden lyhyt kirja-arvio, African Affairs -lehdessä on laajempi, hae arvostelu tiedekirjaston kautta). Ulkopuolistenkin tahojen kirjoittamia lähteitä tulisi käyttää näin merkittävästä rauhanturvahankkeesta, jos tähdätään laatuluokitelluksi artikkeliksi. Onko rauhanturvaoperaatioista ollut tapana luetella maat, joista sotilashenkilöstö ja siviilihenkilöstö oli peräisin? Voisi varmaan mainita ainakin suurimmat joukko-osastot lähettäneet valtiot?? Onko helppo kaivella operaation tunnuslukuja, muitakin kuin turvaajien lukumäärä - esimerkiksi budjetti olisi mielestäni selkeyttävä ja ymmärrystä avartava tieto. Suhteutusta ja arvioita operaation menestyksestä tarvittaisiin. Esim. voisi kertoa, että kyseessä oli aikanaan maailman suurin rauhanturvaoperaatio (voisi verrata muihin suuriin, myös muina aikoina toteutettuihin hankkeisiin). En erityisemmin nyt keskellä yötä tutkaillut tai etsinyt arvioita operaation onnistumisesta, mutta esimerkiksi tämä antaa erään välitunnustuksen pakolaisasioiden kannalta. Monipuolisempiakin arvioita ja kuvauksia löytynee, tyyliin 1, ja 2, molemmat vain esimerkkinä siitä, että lähdehaku lupaavan artikkelin pohjaksi näyttäisi olevan oleellisesti suorittamatta. Mielestäni ei nyt yllä läheskään lupaavaksi ainakaan ilman muutamaa hyvää ulkopuolista lähdettä ja aiheen suhteutusta suhteutusta muun muassa niihin ja aihetta koskevaan uutisointiin pohjautuen. Hyvää pohjatyötä kyllä tehty.--Paju (keskustelu) 10. tammikuuta 2018 kello 02.31 (EET)
Olen kanssa samaa mieltä Pajun kanssa. Tämä oli periaatteessa nopeasti luotu alku, jossa ei välttämättä ole kaikkia perusasioita mainittu. Toki tämäntyylistä artikkelia ei ole aiemmin ollut lupaavana, joten ehkä osa Pajun vaatimista lisäyksistä saattaa olla "perustietoja" laajempia asioita. Ulkopuolisia lähteitä kuitenkin olisi hyvä olla. En siis itse tässä vaiheessa kannata. --PtG (keskustelu) 10. tammikuuta 2018 kello 07.45 (EET)

Ei kannatusta. Arkistoin. J.K Nakkila (keskustelu) 13. tammikuuta 2018 kello 09.09 (EET)