Keskustelu:Yhdistyneiden kansakuntien Euroopan talouskomissio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin nimi?[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli siirrettiin nimelle Yhdistyneiden kansakuntien Euroopan talouskomissio, aikaisempi nimi oli Euroopan talouskomissio. Uudelle nimelle on annettu lähdeviitekin, mutta ei sieltä näytä löytyvän lainkaan kyseistä nimeä, vaan muodot YK:n Euroopan talouskomissio ja Euroopan talouskomissio. Wikipedian ohjeen Ohje:Artikkelin nimi mukaan: Wikipedian artikkelin nimen tulee olla sellainen, jolla aiheeseen viitataan suomen yleiskielessä. Nykyinen nimi ei mielestäni tällainen ole, vaan parempi olisi esim. YK:n Euroopan talouskomissio. --Ryhanen (keskustelu) 21. lokakuuta 2014 kello 19.29 (EEST)

Mikä ongelma? YK = Yhdistyneet kansakunnat, ehkä ihan kaikkein nuorimmat eivät tiedä mikä on YK, kun ei se nykyään ole niin pinnalla. Mun peruskoulussa kyllä opetettiin. Lähteitäkin löytyy pitemmälle muodolle, taidan lisätä, niin ei kukaan pääse nipottamaan. --Käyttäjä:Kielimiliisi 21. lokakuuta 2014 kello 19.58 (EEST)
Annetun lähteen mukaan "Yhdistyneiden Kansakuntien Euroopan talouskomissio". --Otrfan (keskustelu) 21. lokakuuta 2014 kello 20.14 (EEST)
Odotin että joku nipo tulee huomauttamaan, ihan varma en ollut kuka on eka. Tarkistatko kaikki muokkaukset vai vain valikoitujen yksilöiden? --Käyttäjä:Kielimiliisi 21. lokakuuta 2014 kello 20.57 (EEST)
Itse asiassa googlettelin jo ennen kuin osallistuit keskusteluun ja muistin tuon lähteen käyttämän muodon. Kun lisäsit sen artikkeliin luulin ensin muistaneeni väärin, mutta kyseessä olikin lähteen vääristely. Eli vastauksena kysymykseesi: seurailen välillä valikoitujen yksilöiden muokkauksia, mutta valikoitu yksilö oli tässä tapauksessa Ashoka, etkä sinä. Ikävä tuottaa pettymys. --Otrfan (keskustelu) 21. lokakuuta 2014 kello 21.03 (EEST)
Mehän jokainen tiedämme että Kielitoimiston suosituksen mukaan toinen osa kirjoitetaan pienellä, ja lähteessä käytetty iso kirjain on pelkkä huolimattomusvirhe, laiskuutta, ei ole viitsitty tarkistaa. Kotus.fi Syyttelet herkästi ikään kuin tässä oltaisiin rikollisia. Osaatko antaa positiivista palautetta? --Käyttäjä:Kielimiliisi 21. lokakuuta 2014 kello 21.34 (EEST)
Tiedetään toki, mutta mistä tiedetään että laiskuutta on esiintynyt vain tuon yhden kirjaimen kohdalla? Ei kovin vakuuttava lähde artikkelin nimelle. --Otrfan (keskustelu) 21. lokakuuta 2014 kello 21.44 (EEST)
Yleisestä elämänkokemuksesta ja toisaalta ammatillisesta kokemuksesta huokuu tietäminen että näin on. Voit tietysti muuttaa kirjaimen isoksi, jos tuntuu paremmalta, mutta en suosittele. --Käyttäjä:Kielimiliisi 21. lokakuuta 2014 kello 21.51 (EEST)
Tai voisin korvata lähteen lähdepyynnöllä, ja toivoa että joku löytää lähteen, josta asia selviää tiedon huokumattakin. No, nyt pitää mennä nukkumaan. Pitänee huomenna miettiä. --Otrfan (keskustelu) 21. lokakuuta 2014 kello 21.57 (EEST)
No ongelma on se, että nykyistä nimeä käytetä juuri missään, vaan tavallisia nimityksiä ovat Euroopan talouskomissio ja YK:n Euroopan talouskomissio. En näe mitään syytä säilyttää pitkää ja hankalaa nimeä, kun ei sitä muuallakaan käytetä, eikä se ole linjassa nimeämisohjeen kanssa. --Ryhanen (keskustelu) 22. lokakuuta 2014 kello 19.17 (EEST)
Perustelu nimen siirrolle oli se että kyseessä on YK:n alainen järjestö eikä Euroopan unionin alainen järjestö. Monet lukijat ulkopuoliset ja sisäiset eivät hahmota Euroopan talouskomissiota Euroopan talousalueesta. Kaksi eri asiaa. Euroopan talouskomission nimi englanniksi on United Nations Economic Commission for Europe. Euroopan talouskomission vastine Afrikassa on United Nations Economic Commission for Africa eikä sillä ole mitään tekemistä Afrikan unioniin. Vaan YK:hon. Sen takia halusin tuon YK tai Yhdistyneet kansakunnat sanan sinne sillä jopa UM käyttää sanaa Yhdistyneiden kansakuntien.Tietekin lyhennetyn artikkelin nimissä voisimme siirtää artikkelin YK:n Euroopan talouskomissio nimelle. Nyt artikkelistä luulee että kyse on jostkain Euroopan unionin alaosastojoista vaikka kyse on YK:n alaisesta järjestöistä. --Ashoka (myös Asoka tai Ašoka) (keskustelu) 23. lokakuuta 2014 kello 22.49 (EEST)