Keskustelu:Vishapakarit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sanastosta[muokkaa wikitekstiä]

Jatkan Kulttuurinavigaattorin keskustelusivulla aloittamaani keskustelua nyt sitten täällä. Ongelma on bovid. K-navigaattori on kääntänyt sen naudaksi, mutta Wikipedian mukaan bovid on onttosarvisten heimon jäsen. Nauta taas tarkoittaa lähinnä kotieläimenä pidettyä lehmää ja sonnia (tarkemmin bos taurus). Nämä tiedot ovat siis Wikipediasta, en ole biologi. Lähteet eivät avaudu ainakaan minulle, enkä ala luoda sitä varten eri tunnuksia. --Mwåc8m (keskustelu) 13. syyskuuta 2016 kello 13.28 (EEST)

Artikkelista käydään keskustelu sen keskustelusivulla. Bovid on nautaeläin tai onttosarvinen sanakirjan mukaan, ajattelin että nauta sopii tähän paremmin. Vaikea sanoa tarkemmin megaliittisen ajan eläimistä. Jos sinulla on mielestäsi parempi ehdotus, voit korjata sen suoraan artikkeliin. Jos et halua tarkistaa asiaa lähteestä, sitten on kai parasta jättää parannuskeskustelu sikseen.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 13. syyskuuta 2016 kello 15.14 (EEST)
Minulla ei tarvitse olla parempaa ehdotusta. Osoitan virheen, eikä siitä pidä nostaa nokkaansa vaan suhtautua asiallisesti. Sanakirjassasi on virhe. Bovid on eläintieteellisesti onttosarvinen. Nautaeläin taas on eri asia kuin nauta. Tutustu Wikipediaan, jossa eläintieteen artikkelit ovat sen perusteella mitä olen niihin tutustunut, kirjoitettu asiantuntevasti, asiantunteviin lähteisiin perustuen. Kummallista että keskustelu menee niin usein asian viereen: "jos et tee niin kuin minä käsken, en enää leiki sinun kanssasi".--Mwåc8m (keskustelu) 13. syyskuuta 2016 kello 15.19 (EEST)