Keskustelu:Vihreä talous

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Periaatteessa jees, mutta jos tästä ei ole tämän enempää asiaa (onko tästä?) niin vois melkein yhdistää soininvaaran artikkeliin ja laittaa redirectiksi. --80.221.28.202 6. maaliskuuta 2006 kello 17.38 (UTC)

Joo, jatkoa seuraa, ei ehkä vielä tänään mutta malttakaa (saa merkitä tyngäksi jo siltä tuntuu)! -Siis Soininvaarahan ei omista oikeutta käsitteeseen, mutta on kuitenkin tunnetuin Suomessa asiaa tutkinut taho. Crash 6. maaliskuuta 2006 kello 17.46 (UTC)
Artikkelin aihetta pitäisi täsmentää. Onko kyse Soininvaaran kirjan teemoista vai aiheen laajemmasta käsittelystä? Perustulomalli tai yleensäkään työn verotusmalli tuskin liittyvät suoraan talouden vihreyteen. Vastaako enwikin artikkeli käsitteestä en:Green economics tätä? Jos kyse on vain Soininvaaran ajatuksista, niin sitten pitäisi yhdistää. -JV 7. maaliskuuta 2006 kello 15.38 (UTC)

Kun jatkoa ei kuulunut, kirjoitin artikkelille lyhyen johdannon ja siirsin sen uudelle nimelle. Pyrin kokoomaan enwikin ja googlen antamien sivujen pohjalta keskeisen ajatuksen. Toivottavasi kelpaa, en tunne asiaa mitenkään hyvin. -JV 24. maaliskuuta 2006 kello 22.12 (UTC)

Varmaan ihan hyvä tuo alku, mutta nyt tuo Soininvaaran osuus ei sovi tähän lainkaan. Se pitäisi varmaan siirtää (jos jaksaisi). Alkuperäisestä artikkelista olin sitä mieltä, että sen sisällön olisi voinut jakaa artikkeleihin ympäristötaloustiede, ekokapitalismi ja Osmo Soininvaara. Ehkä tällainen jakaminen voisi toimia nytkin paremmin kuin oma synteesiartikkeli. -Samulili 25. maaliskuuta 2006 kello 15.49 (UTC)
Olet oikeassa. Epäilin itsekin, että Soininvaara tuskin ehdottaa yhtä radikaaleja muutoksia (vrt green economics). Sisältö sopisi varmaan parhaiten Soininvaaran artikkeliin tai siihen, mitä enwikissä käsitellaan ecological economicsina (mun mielestä sen voisi lisätä tähän artikkeliin). Onkohan ekokapitalismi hyvä suomennos (joillekin kapitalismi saattaa kuulostaa arvolatautuneelta)? Itse poimin termin alkuperäisestä tekstistä. Tunnen asian huonosti, joten jätän jatkon muiden käsiin. Artikkelin ympäristötaloustiede pitäisi käsitellä talousteoriaa (sisältää myös luonnonvarataloustieteen ja energiamarkkinoiden tutkimuksen), joten sinne en Soininvaaran yhteiskunnallista pohdintaa laittaisi. -JV 27. maaliskuuta 2006 kello 14.05 (UTC)

Vihreä talous vs ekologinen taloustiede[muokkaa wikitekstiä]

Tämän voisi mielestäni siirtää ekologisen taloustieteen otsikon alle, näin kävisi selväksi että tässä puhutaan taloustieteen alasta jolla on tietyt lähtöoletukset eikä kyse ole mistään olemassaolevasta spesifistä talousjärjestelmästä.--avanninen 21. joulukuuta 2011 kello 22.58 (EET)