Keskustelu:Vektoriavaruus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sivu helpommaksi[muokkaa wikitekstiä]

Miten tällainen sivu yleensäkin tulisi kirjoittaa? Jos määritellään mahdollisimman yleisellä tasolla vektoriavaruus, niin ainakin matemattiikkaan syvemmin perehtymätön vain säikähtää eikä saa jutusta mitään irti. Olisiko parempi aloittaa jollakin konkreettisella ja ainakin jo lukiotason tietomäärän pohjalta ymmärrettävällä esimerkivektoriavaruudella. Sitten voitaisiin edetä muutamaan esimerkkiin eri tyyppisistä vektoriavaruuksista. Vasta sen jälkeen voitaisiin lyödä pöytään yleisen teorian kaikki hienoudet. Siitäkin olisi sitten hyvä näyttää konkreettisia esimerkkejä. En näe mielekkäänä jotenkin Bourbaki'n tyyppistä abstraktia lähestymistapaa, koska ne jotka hakevat wikipediasta tietoa eivät ole vielä valmiita huippumatemaatikkoja.Leo Salo 14. joulukuuta 2007 kello 20.45 (UTC)

Samaa mieltä. Kirjoitin juuri helpon "johdannon" ensimmäiseksi luvuksi. Sen jälkeen tuleva "määritelmä" pitäisi kirjoittaa uudelleen samanlaiseksi kuin English-versiossa. Etenkin pitäisi käyttää summa- ja tulo-merkkejä eikä f- ja g-kirjaimia. Siinä vaiheessa kun joku alkaa ymmärtää tuota jälkimmäistä merkintätapaa, hän melkein jo osaa konstruoida sen itse. Kaikki äsken katsomani matematiikan artikkelit oli kirjoitettu turhan vaikeasti. Pitäisi olla melko alussa mahdollisimman helposti ymmärrettävä johdanto. Toisaalta myös eksaktin määritelmän pitäisi löytyä tarpeeksi helposti, koska osa lukijoista haluaa tarkistaa juuri sen. Artikkeleita saa parantaa edes vähän, vaikkei ehtisi tai osaisi parantaa enempää. --Omegarho1 (keskustelu) 2. marraskuuta 2016 kello 13.17 (EET)

Vanhentununeet kommentit[muokkaa wikitekstiä]

Huom! Pelkästään nolla-alkion (0) sisältävä avaruus täyttää myös kaikki annetut ehdot, joten rajoitus ".. alkoita (ainakin kaksi) ..." lienee kyseenalainen? -Jari Palviainen, 16.11.2004