Keskustelu:Varg Vikernes

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vargin maailmankatsomus?

Meneeköhän tossa pätkässä nyt satanismi ja saatananpalvonta sekaisin? Satanismi ei ole riippuvainen kristinuskosta. Satanisti ei usko Jumalaan eikä Saatanaan. Saatananpalvoja on Jumalaa vastaan ja palvoo Saatanaa, kuten nimikin kertoo.

Muinaisskandinaavinen demokratia lienee syytä pitää lainausmerkeissä, kun puhutaan yhteiskunnasta jossa valta kuuluu kuninkaille ja jaarleille, arviolta kolmasosa populaatiosta on orjina eikä tiedetä, miten hyvin "vapaiden miesten" käräjät todellisuudessa pystyivät niskuroimaan kunkun tahtoa vastaan. Asiasta löytyy myös Wikin Viikingit-artikkelista, jonka kanssa tämän artukkelin ei pidä olla ristiriidassa. Asiasta on varsin paljon modernia tutkimusta.217.30.179.130 29. huhtikuuta 2006 kello 13.06 (UTC)

Muinaiskandinaaviseen aikaan kuuluu muutakin kuin muutaman sadan vuoden pituinen viikinkiaika. Vikernesin käsitys demokratiasta ei ole samanlainen kuin tämä meidän nykyinen järjestelmämme. Herran näkemyksiä tästä asiasta voi lukea täältä: http://burzum.org/eng/library/paganism09.shtml

Romanttista hölynpölyähän nuo herran historiaa koskevat näkemykset ovat, eikä "muinaiskandinaavinen aika" oikeastaan edes ole mikään käytössä oleva käsite. Itse artikkelissa nykyinen muotoilu lienee kuitenkin hyvä.217.30.179.130 12. toukokuuta 2006 kello 18.45 (UTC)

pronounciation ?[muokkaa wikitekstiä]

Hello. I'm sorry for using English here. I come from the French wikipedia ( http://fr.wikipedia.org ) Can you give me the Kansainvälinen_foneettinen_aakkosto pronounciation of " Varg Qvisling Larssøn Vikernes " ? Thanks for your help.

Since it is a norwegian name, I think you should ask norwegians --128.214.205.6 30. joulukuuta 2006 kello 13.52 (UTC)

Kielenhuoltoa[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli kaipaisi kielenhuoltoa, tuohan on kuin mistäkin Rock-lehdestä napattu. Enemmän ajan puutteessa nyt vain merkitsen sen korjattavaksi. -Mikael 26. toukokuuta 2007 kello 19.18 (UTC)

Parantelin artikkelin kieltä jonkin verran, mutta vielä on parannettavaa. En kuitenkaan hirveästi viitsinyt puuttua kaikkeen, koska tietoni aiheesta ovat vähäiset. Poistin myös kohdan, joka kuuluu ennemminkin Burzum-artikkeliin kuin tähän. Myös lähteet puuttuvat, mutta luulen edellisten muokkaajien käyttäneen mm. Burzumin kotisivuja lähteinään. -Jvsm 15. joulukuuta 2007 kello 14.23 (UTC)

Vapautuminen?[muokkaa wikitekstiä]

Mistään ei tunnu löytyvän tietoa, onko Viksu yhä telkien takana Ruijassa vai vapautuiko hän todella huhtikuussa, kuten odotettiin. Bläkkärisivustoilla on huhupuheita ja spekulaatioita, joiden mukaan mies olisi päässyt vapaaksi mutta pitää asian salassa - oman turvallisuutensa vuoksi kenties? Toivottavasti artikkelia päivitetään näiltä osin heti kun jotain vahvistettavissa olevaa tietoa alkaa löytyä.--217.112.249.156 31. toukokuuta 2008 kello 19.31 (UTC)

Kuolema?[muokkaa wikitekstiä]

Mitäs tämä nyt on, kun artikkeliin on lisätty kuolinpäivä ja paikka, mutta muut wikipediat eikä pikainen googlettaminenkaan eivät näytä tukevan väitettä kyseisen miekkosen kuolemasta? En nyt kuitenkaan uskalla poistaa, koska en ole varma onko minulta jäänyt joku uutinen huomaamatta.--Kirkhakkinen 15. heinäkuuta 2010 kello 20.41 (EEST)

Todennäköisesti sotkemista. Tieto olisi norjankielisessä. --ML 15. heinäkuuta 2010 kello 20.53 (EEST)

Huono aloitus?[muokkaa wikitekstiä]

Englanninkieleinen wikipedia sivu on paljon paremmin aloitettu. http://en.wikipedia.org/wiki/Varg_Vikernes Varg Vikernes on muusikko ja kirjailija. Hänen pääasiallinen ammattinsa tai identiteettinsä ei ole murhaaja.

Tämähän on aivan naurettavan puolueellinen sivu[muokkaa wikitekstiä]

Lukekaapa joku ei-Varg-fani huviksenne eri lähteistä, miten Aarsethin tappoa on kuvailtu. Tässä kuvataan pelkästään Vikernesin näkemys, mikä on perusteetonta. Bop dip (keskustelu) 5. huhtikuuta 2020 kello 12.37 (EEST)