Keskustelu:Vannevar Bush

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Olen aina ihmetellyt sitä, että Wikipediaa on pidetty tietokonenörttien temmellyskenttänä. Silti meidän tekniikkaa käsittelevät artikkelit ovat aika usein huonoja, ja esimerkiksi SS-tasolla ala on todella heikosti edustettu. Nyt ajattelin yrittää yhdestä insinööristä suositellun. Bushia käsittelevää artikkelia olen parantanut nyt jonkin aikaa. Vielä aion lisäillä tekstiä, ja lisäksi en ole edes itse suorittanut kielenhuoltoa, joten sitäkin tarvisi vielä hieman tehdä. Punaista on vielä aika paljon, mutta niitä sinistän tässä pikkuhiljaa. Näiden kohtien lisäksi toivoisin kommenttia artikkelista ylipäätänsä. Onko rakenne kunnossa? Mitä asiaa toivottaisiin? --PtG 26. joulukuuta 2010 kello 18.47 (EET)

Lukaisin artikkelin läpi, komia artikkeli. Mielestäni johdannossa pitäisi ennemmin mainita Bush Memexin kehittäjä, koska nyt saa kuvan, että hän keksi hypertekstin/sovelsi sitä ensimmäisenä: Bush kehitti Memexin, joka johti myöhemmin hypertekstin keksimiseen. Johdannossa on myös toistettu kahdesti tämä hyperteksti -vaikutus, eikö kerran riittäisi? Mutta Bush ei ilmeisesti keksinyt muuta merkittävää kuin Memexin ja Differentiaalianalysaattorin? Onko tietoa kuinka patenttia hän patentoi urallaan? Pitäisikö noista mitaleista kertoa myös leipätekstistä, ainakin lähteistää ne mallineessa. --Lakritsa 26. joulukuuta 2010 kello 20.01 (EET)
Kiitos kommenteista. Yritän parantaa johdantoa jossain välissä. Patenteista en ole löytänyt tietoa, tosin enpä tuota ole aktiivisesti etsinyt. Bush kehitteli muutamia keksintöjä erityisesti eläkeaikanaan, mutta niistä ei tullut kovinkaan merkittäviä. Yritän kirjoittaa niistä vielä tuohon eläkeaika-osioon. Varmaan osasyynä keksintöjen vähyyten oli pitkä ura tiedehallinnossa vaikeaan aikaan. Mitaleista pyrin kirjoittaan vielä johonkin kohtaan, niin ei tarvi mallineeseen änkeä lähteitä. --PtG 26. joulukuuta 2010 kello 22.19 (EET)