Keskustelu:Vanaja (Suomen entinen kunta)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelista on vaikea päätellä, sisältääkö se kirjoittajiensa omia tulkintoja ja teorioita. Niitähän ei Wikipediassa käsittääkseni saisi olla.  –Kommentin jätti 217.30.179.130 (keskustelu) 24. syyskuuta 2005 kello 18.06 (UTC)

Jos ei asiasta tiedä, eikä halua tietää, niin on vaikea ymmärtää tekstiä. Kaikki tiedot perustuvat entiseen ja nykyiseen tieteellliseen tutkimukseen. Uusimpaan sellaiseen. Soppii ottaa, tutustua ja lukea. Ei ole sellaista uutta tietoa, jota en tietäisi. Jostain kumman syystä olen hivenen kouluttautunut sekä historiaan et eritoten keskiaikaan. Miksi esittäisin jotain, jota ei ole tieteellisesti tuotu esille? Satuu tuossa vieressä olemaan useampi kuin yksi lähdeteos, tai joku muka kertomassa. Alexius Manfelt 24. syyskuuta 2005 kello 18:55:55 (UTC)
Kirjoitan: "Suvannon ja G. Kerkkosen toteamuksen mukaan kristinusko levisi alueelle todennäköisesti tanskalaisten tuomana Porvoonjoen laaksosta käsin noin vuoden 1200 tienoilla, siis ennen piispa Tuomaan aikakautta. Tästä on heidän mukaansa todisteena mm. Pyhän Ristin palvonta Hattulan vanhassa kirkossa, sinne suuntautunut pyhiinvaellus, kuin mm. Tanskan kuninkaallisten lahjat ko. kirkolle." Kysyn herra/rouva tuntemattomalta, mitä tuossa on omaa tulkintaa? Mainitse selkeästi kaksi melkoisen arvotettua historioitsijaa. Esitä henkilö joka tuon teorian kumooaa ja missä ja millä perusteilla? Kuten ehkä tiedät niin toinen heistä on siis historioitsija ja toinen arkelogi. Myös muut kuin minä arvostavat heitä, jopa nykytutkijoina. Alexius Manfelt 24. syyskuuta 2005 kello 19:03:46 (UTC)
Ääh, tarvitseeko nyt loukkaantua verisesti vain siksi, että peräänkuulutin tarkempaa lähdeviitoitusta? Liiallinen herkkänahkaisuus ei Wikipediassa ole kovin hyvästä. En edes epäillyt, että nuo nimenomainen kohta Hattulan seudun ja Tanskan yhteyksistä olisi omaa tulkintaa, ja uskon vakuutustasi että omaa tulkintaa ei ole muuallakaan. Kumpikaan noista mainitsemistasi tahoista ei tosin ole arkeologi, mutta tunnettuja ja arvostettuja vanhan polven keskiajan tutkijoita ovat molemmat. Ainoana ongelmana tässä kohtaa on jo Hakoisten linna-artikkelin yhteydessä kiistaa herättänyt ajatus Porvoon seudun varhaisesta tanskalaisvaikutuksesta. Sillehän ei liene muita perusteita kuin Juhani Rinteen Porvoon linnasta esittämä tulkinta, johon nykyisin ei oikein enää uskota - tai sitten linnatutkijat ovat valehdelleet minulle, kun olen asiaa kysynyt. Terv. KR.  –Kommentin jätti 217.30.179.130 (keskustelu) 25. syyskuuta 2005 kello 11.59 (UTC)

Vanajan kunnan kylistä on kaksi listaa, joista toinen kursiivilla. Pitäisi varmaan selventää, mikä ero niillä on, koska tuo ei muuten aivan aukea ulkopuoliselle.--Urjanhai 3. lokakuuta 2008 kello 10.35 (EEST)[vastaa]

Olet harvinaisen oikeassa! Yritin korjata asian. --Alexius Manfelt 4. lokakuuta 2008 kello 14.27 (EEST)[vastaa]