Keskustelu:Valkopäämerikotka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli on Suositeltu sivu
Artikkelin suositellut sivut -äänestys on arkistoitu.

Myös kaljupää merikotka tarkoitaa samaa lintua siitä voisi tehdä uudelleen ohjauksen tähän artikkeliin--Tigru 15. kesäkuuta 2006 kello 09.32 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi II[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli oli vertaisarvioinnissa 25. maaliskuuta - 10. huhtikuuta 2007

Valkopäämerikotka[muokkaa wikitekstiä]

Mitenhän tuosta tilanteesta nyt kannattaisi jatkaa? Aiheen perusasiat pitäisi olla läpikäytyinä ja selostettuina, mutta voisiko/pitäisikö vielä jostakin kirjoittaa? Aikeenani on ainakin tällä hetkellä laajentaa vielä "Valkopäämerikotkat kulttuurissa"-osioon lajista taiteissa, mutta sitten minulta kyllä loppuvat ideat. Mallia noihin osioiden nimityksiin otin suositelluista eläin-artikkeleista, mutta minusta ne saattaisivat kaivata vielä jotakin hiomista. Esimerkiksi "Tuntomerkit"-osio käsittelee paljon muutakin kuin vain linnun ulkonäköä, joten ehkä sille pitäisi löytää kuvaavampi nimi. -- Shallow 25. maaliskuuta 2007 kello 10.04 (UTC)

Tein jotain pieniä korjauksia, mutta artikkelissa ei ollut mitään isompaa ongelmaa. Ei kun joo, Benjamin Franklinista oli vähän turhaa toistoa - hänen ajatuksiaan ei varmaankaan tarvitse esitellä enempää kuin vaan yhdessä kohtaa. --Velma 25. maaliskuuta 2007 kello 11.40 (UTC)
Poistin yhden turhan maininnan Franklinistä, mutta jätin ne kaksi muuta. Ne ovat minusta sen verran oleellisia, ettei ainakaan suora poisto käy. Ehkä niitä voisi muokata uudelleen, pitää katsoa. Ei kai artikkelissa ollut häiritsevän paljon toistoa (Frankliniä lukuun ottamatta)? Pelkäänpä, että sitä saattoi hieman kertyä. -- Shallow 25. maaliskuuta 2007 kello 11.48 (UTC)
Ei ainakaan heti tökännyt silmään mitään pahempaa toistoa enkä kyllä myöskään osaa ehdottaa mitään, millä artikkelia voisi laajentaa. --Velma 25. maaliskuuta 2007 kello 12.20 (UTC)

Ilmeisesti SS-äänestykseen ei ollut linkkiä keskustelusivulla, joten tässä se on Wikipedia:Ehdokkaat suositelluiksi sivuiksi/Valkopäämerikotka. Siinä on tietoa siitä, mikä mätti viimeksi. --Nikita 25. maaliskuuta 2007 kello 16.06 (UTC)

SS-äänestyksessä aiemmin ehdotettuja suomenkielisiä kirjalähteitä en valitettavasti kykene aiheesta saamaan, mutta nuo nettilinkit (vaikka englanniksi ovatkin) vaikuttavat luotettavilta. -- Shallow 26. maaliskuuta 2007 kello 16.15 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli oli vertaisarvioinnissa 7. joulukuuta - 21. joulukuuta 2006

Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Valkopäämerikotka[muokkaa wikitekstiä]

Loppupäässä ei ole paljonkaan linkkejä. Latinus 7. joulukuuta 2006 kello 14.57 (UTC)

Lisäilin sisäisiä linkkejä loppupäähän parhaani mukaan ja yrittämättä sortua liiallisuuksiin. 'niloTicus 7. joulukuuta 2006 kello 19.40

Muuten vaikuttaa hyvältä, paitsi että lähteitä voisi lisätä ja alkukappaletta laajentaa. Latinus 8. joulukuuta 2006 kello 15.04 (UTC)

Hienoa, että artikkeli vaikuttaa hyvältä! Pidensin alkukappaletta (johdantoa) yleisesittely-historiaa-nykytilanne-periaatteella. Lähteitä taas yritin kaivaa parhaani mukaan, niin että mukaan tulisi muutakin kuin vain nettilinkkejä. 'niloTicus 8. joulukuuta 2006 kello 23.23

Vaikuttaa ihan hyvältä. Paikoitellen linkitys oli outoa, tyyliin [[Legenda|legenda]]. Sitten alkupään otsikossa oli sana biologia, se häiritsi kun koko artikkelihan on periaatteessa biologiaa. Sitten siellä yksi linkki vei artikkeliin haukat, vaikka linkitettynä sanana oli kotkat. Elinympäristö-kohtaa voisi laajentaa tai yhdistää sen johonkin muuhun kappaleen. Lähdeviitteitä olisi hyvä laittaa edes jonkin verran. --Velma 9. joulukuuta 2006 kello 05.52 (UTC)

Tein ulkonäköosuuteen kielenhuoltokorjauksia. Jalkamitoille pitäisi etsiä metrivastine. Nokan trimmaaminen olisi ehkä muutettava vaikka leikkaamiseksi tai lyhentämiseksi. Koiran kynsiäkin leikataan. Hieno lintu, hieno artikkeli. Jos muistan, voisin käydä muunkin artikkelin läpi. --Ulrika 9. joulukuuta 2006 kello 06.27 (UTC)

Lisäsin lähdepyyntöjä enimmäkseen numerotiedoille. Kaipaisi minusta myös kielenhuoltoa (varsinkin tuollaiset yhden lauseen kappaleet tökkivät silmään), mutta ainesta suositelluksi löytyy. --Green Bonsai 9. joulukuuta 2006 kello 12.20 (UTC)

Historian loppuosa kuuluu oikeastaan muualle. Jotakin kohtaa historiassa ihmettelin, mutta kun ei voinut verrata alkutekstiin, korjasin arvaamalla. --Ulrika 9. joulukuuta 2006 kello 13.35 (UTC)

Tein seuraavia muutoksia: Lisäsin lähdeviitteet kohtiin, joissa oli Lähde?-huomautus. Muutin trimmata-sanan leikata-sanaan, vaihdoin biologia-sanan väliotsikossa ruumiinrakenne-sanaan ja yhdistin Elinympäristö-kappaleen Levinneisyys-kappaleeseen. Maininta siitä, että kotkia olisi nähty Euroopassa, oli jo artikkelissa ennen kuin aloin muokata sitä ensimmäistä kertaa, joten en voinut tietää lähteitä. Poistin siis maininnan; menipähän irrallisen tuntuinen yhden lauseen kappalekin.
Historian loppuosa, luettelo kuolinsyistä nykyään, jäi entiselle paikalleen. Syynä on se, että en oikein keksinyt muutakaan paikkaa, niin että ei tulisi irrallisuusvaikutelmaa. Lisäksi ajattelin periaatteksi sen, että tavallaan historiaan sijoittuvien kuolinsyiden jatkeeksi on tarkastelu nykypäivän syistä. Jos joku voi ehdottaa parempaa paikkaa, niin muutan. Kaiken lisäksi näytti siltä, että kieliasua oli jo hiottu; voin sitä yhä yrittää parannella, mutta tällä erää en niin tehnyt. 'niloTicus 9. joulukuuta 2006 kello 19.58

Rakennetta voisi korjailla, sillä tällä hetkellä näyttää siltä kuin artikkeli "leviäisi" vähitellen eteenpäin lukiessa. Alussa on lyhyitä kappaleita ja lopussa pitkiä, minkä vuoksi artikkeli ei houkuttele lukemaan. Aloituskappale voisi olla vielä vähän pidempi. Jotain tasaisuutta siis kaipaisin. Muuten näyttää hyvältä. --Nikita 9. joulukuuta 2006 kello 17.53 (UTC)

On totta, että artikkeli oli alussa töksähtelevä. Yhdistin päätuntomerkit yhdeksi kokonaisuudeksi, mutta muita ominaisuuksia ei ehkä kannata yhdistää vain yhdeksi tekstimassaksi Tuntomerkit ja ruumiinrakenne -otsikon alle, koska osasta valkopäämerikotkan piirteistä on paljon tietoa (esim. näkökyky sekä siivet ja liitely). Aloituskappaletta pidensin myös. 'niloTicus 13. joulukuuta 2006 kello 18.13
Hyvää työtä, nyt näyttääkin paljon paremmalta:) --Nikita 13. joulukuuta 2006 kello 16.42 (UTC)

Levinnäisyyskartta tarvitaan! – linnea 9. joulukuuta 2006 kello 17.59 (UTC)

Miten sellaisen voisi saada? Wikipedia Commonsissa ei ole. 'niloTicus 13. joulukuuta 2006 kello 18.13

Miksi Ulrika hyvä epäilet tämän olevan tekijänoikeusrikkomus? Esitä todisteita ennen kuin lisäät mallineita. --Reclaiming Democracy 9. tammikuuta 2007 kello 12.22 (UTC)

Et nähtävästi seurannut keskustelua aiemmin, kun sivua ehdotettiin suositelluksi sivuksi, tuolla. Teksti pitäisi korjata kokonaan. En lisännyt mallinetta vaan palautin sen. --Ulrika 9. tammikuuta 2007 kello 13.22 (UTC)

Artikkelista pitäisi poistaa suoraan käännetty teksti. Tapahtuuko tämä helpoiten palauttamalla artikkeli siihen tilaan, missä se oli enen nicoTicuksen muokkauksia vai vaan poistamalla tekstiä? Varmaan helpoin palauttaa ensin sinne ja sitten lähteä uudestaan muokkailemaan. Toivottavasti nicoTicus jaksaa muokata sitä uudelleen kirjoittamalla omin sanoin muistin pohjalta, kun on varmasti nyt perehtynyt aiheeseen. – linnea 9. tammikuuta 2007 kello 19.11 (UTC)

Olen vähän odotellut että kirjoittaja tekisi muokkaukset itse, hänhän vähän lupaili. Artikkelia ei tarvitsisi poistaa, vaan hän kirjoittaisi niiden tietojen pohjalta sen uudestaan. On turha vaiva ruveta kaivamaan tietoja alkutekstistä, kun ne on jo kerran suomennettu. Tietysti ne löytyvät myös historiasta. Mutta katsotaanko vielä vähän aikaa, riittääkö hänellä intoa? --Ulrika 9. tammikuuta 2007 kello 19.45 (UTC)
No lähinnä tämä nyt pitäisi saada nopeasti pois täältä. En ole poistamassa artikkelia, kuten voi huomata kirjoituksestani. Vaan palauttamassa sitä tilaan ennen tekijänoikeusrikkomusta. Kaikki muutokset ja suomennettu teksti löytyvät historiasta eli ne eivät katoa minnekkään. – linnea 9. tammikuuta 2007 kello 20.00 (UTC)
Käytännön mukaan se lienee oikea tapa. Ei taida paljon artikkelista jäädä jäljelle, mutta jos haluat, niin tee sitten niin. --Ulrika 9. tammikuuta 2007 kello 20.07 (UTC)