Keskustelu:Vaihtoehtoiset energianlähteet öljylle

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eriytin tämän artikkelin artikkelistä Öljyhuippu. Tämä ei varmasti ole kaikkien mieleen, joten valittakaa asiasta täällä tai keskustelusivullani. Kiitos ja anteeksi, --Miihkali 24. elokuuta 2005 kello 12.51 (UTC)

Ja nyt se on merkattu roskaksi. En tohdi poistaa ennenkuin on selvitetty onko tietoa katoamassa. --Höyhens 2. tammikuuta 2008 kello 16.38 (UTC)
Olen siis samaa mieltä roskaksi merkitsijän kanssa siinä, että aihe on absurdi, mutta pitää selvittää onko tässä lisäinformaatiota. --Höyhens 2. tammikuuta 2008 kello 16.41 (UTC)
En usko sisältävän ainkaan olennaista materiaalia. Suurin osa artikkelista on ydinvoimaa ja uusiutuvaa energiaa, joiden artikkelit ovat pituuden puolesta pitkiä. LIsäksi meillä on jo Fischer-Tropsch-menetelmä ja öljykriisikin on varsin pitkä. --qWerk 2. tammikuuta 2008 kello 16.47 (UTC)


"Epätavanomaisia öljyjä ovat öljyhiekka, valasöljy ja bitumi." Öljyhiekan öljy on bitumia. Onko bitumia muualla luonnossa, eli ovatko öljyhiekka ja bitumi tässä sama asia?

Poistin bitumin, koska bitumia on öljyhiekassa ja käsittääkseni ei muualla.--Teveten 6. helmikuuta 2008 kello 09.02 (UTC)


Häh? Mitä se on? Tuskin nyt kukaan kuvittelee valaista saatavan merkittäviä määriä oljyä?--Teveten 6. helmikuuta 2008 kello 09.03 (UTC)

Poistin. Ei merkitystä nykypäivänä. Katso http://en.wikipedia.org/wiki/Whale_oil --Teveten 6. helmikuuta 2008 kello 09.11 (UTC)
Ei varsinkaan, kun valaat ovat nykyisin kansainvälisillä sopimuksilla rauhoitettuja. Aikoinaan valaanrasvaakin kyllä on käytetty polttoaineena ja muun muassa lamppuöljynä. KLS 9. helmikuuta 2008 kello 11.01 (UTC)

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

On mielestäni järkevä. 40 % kaikesta maailmassa käytetystä energiasta ja 95 % liikenteessä käytetystä energiasta tulee öljystä. Näin ollen oleellista on löytää tälle korvaava energianmuoto.--Teveten 7. helmikuuta 2008 kello 09.28 (UTC)

Nykyisestä johdannosta tulee ennemminkin mieleen lehtijuttu kuin tietosanakirja-artikkeli. --Harriv 7. helmikuuta 2008 kello 19.30 (UTC)

Kuuluuko vetytalous tähän aiheeseen ollenkaan? Jos maapallolla jossakin esiintyisi suuret määrät vetyä vapaana alkuaineena, se epäilemättä kuuluisi ja olisi kyllä käyttökelpoinen energian lähde. Jonkin verran sitä taitaa kyllä ilmakehän ylemmissä kerroksissa ollakin, mutta sen hyödyntämisestä ei liene kysymys, kun vetytaloudesta puhutaan, eikä kysymys ole myöskään fuusioenergian käyttöä. Sen sijaan vetytaloudella tarkoitetaan sitä, että polttoaineena käytettävää vetyä saataisiin hajottamalla vettä elektrolyysin avulla, mutta siihen tarvittaisiin jostakin muusta lähteestä saatua energiaa. Se olisi siis vain energian varastointitapa, ei energian lähde eikä sellaisena myöskään vaihtoehto öljylle. KLS 7. helmikuuta 2008 kello 09.54 (UTC)

Mielestäni rajatapaus. Vety ei tosiaankaan ole energianlähde, mutta vetytalous saattaisi vähentää liikenteen öljyriippuvuutta.--Teveten 7. helmikuuta 2008 kello 10.22 (UTC)