Keskustelu:Välityspalvelin

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tietotekniikan termitalkoot käyttää sanaa välipalvelin, mutta hyväksyy molemmat muodot. Olisiko aiheellista siirtää tämä sivu termin "välipalvelin" alle ja laittaa välityspalvelimesta redirect välipalvelimeen?

Microsoft-suomessa se on välityspalvelin... Google löytää n. 70 sivua "välipalvelin" kun taas "välityspalvelin" lähes 500 joten mieluummin redirect toisinpäin.
En ole kuullut välipalvelimesta. Käytännössä vain termi välityspalvelin tai proxy on tuttu. - mvp

Poistin välipalvelimen suluista, niin on tasavertaisempi välityspalvelimen kanssa. Itse kannatan välipalvelinta pääsivuksi, jos se kerran on suositusten mukainen termi. Ja kuvastaahan se paremmin tuota suodatusominaisuutta. Välitys antaa mielikuvan ihan erilaisesta toiminnasta.

Muuttelin sivun rakennetta muutenkin. Mielestäni selainlista oli ihan asian vierestä. Sellaisen voi laittaa myöhemmin selaimista kertovalle sivulle, kun joku sellaisen kirjoittaa. En tiedä ymmärsinkö asian oikein tai kerroinko sen ymmärrettävästi uudessa muodossa, joten korjailkaa - ja mielellään lisätkää tietoa, jos teillä sitä on. (Minulla ei ole. :-) ) --MikaL 09:46 tammi 16, 2004 (UTC)