Keskustelu:Uinti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Selventäköön tämä seuraavaa kommenttia: olen itse kilpauimari. Mielestäni kuvaus krooliuinnin tekniikasta on varsin puutteellinen, suorastaan väärä. Tekniikkakuvaus on pitkältä viime vuosituhannelta, kirjoittajan lähdettä en tiedä. Viime vuosina on pään asennon ja käden palautuksen osalta kehitetty uintiasentoa sekä nopeammaksi että vähemmän olkapäätä rasittavaksi. Uskotaanko minun mahdollista korjaustani, vai haenko jotain lähdettä vielä tueksi? --kauko 6. helmikuuta 2006 kello 19.19 (UTC)

Toki voit korjata ilman lähteitäkin, mutta lähteiden lisääminen olisi myös enemmän kuin suotavaa. --TeVe 6. helmikuuta 2006 kello 19.25 (UTC)
Nyt on minua eniten kiusanneet kohdat korjattu. Niistä lähteistä: Pitihän se arvata, että eivät uintikonsultointia ammattilaisina harjoittavat ihmiset kirjoita opeistaan nettiin. Eikä kukaan muukaan riittävän selkeästi, että lähteeksi viitsisin merkitä. Uimaliiton kurssimateriaaleistakin kyllä tarkistelin asioita. Toivottavasti kelpaa. --kauko 6. helmikuuta 2006 kello 20.20 (UTC)

Menestyneitä suomalaisia kilpauimareita[muokkaa wikitekstiä]

Onkohan nuo kaikki nimet oikeita uimareita ja vielä menestyneitä? Jonkinlaisen rajan vois vetää uinnin arvokilpailumitaliin, EM / MM-kisat tai olympialaiset. --Anr 12. toukokuuta 2006 kello 14.17 (UTC)

Pienensin listaa jonkin verran. Poistin minulle tuntemattomat ja samalla pitkään punaisena olleet artikkelit, sekä nykyisiä uimareita, jotka eivät ole vielä kansainvälisissä arvokisoissa menestyneet. Saa palautella, tai lisätä uusia, mikäli mieleen nousee joitakin tärkeitä nimiä jotka listasta nyt puuttuvat. Pływanie 5. tammikuuta 2007 kello 13.16 (UTC)

Kilpauimarina ja uintivalmentajana ihmettelen lausetta "rintauinti on helppoa". Satunnaisista kuntouimareista n. 90% tekee potkun tavalla, joka aiheuttaisi kilpauintisääntöjen mukaan hylkäyksen. Potkun kun tulisi olla molemmilla jaloilla symmetrinen joka suunnassa. Monille kilpauimareillekin kyseinen potku aiheuttaa valtavia vaikeuksia, koska nilkkojen ja polvien pitäisi olla mielettömän liikkuvat menestyäkseen. Juuri siksi rintauimarit eivät yleensä menesty muissa lajeissa ja vaikka vapaauimarit yhtä harvoin pärjäävät rintauinnissa.

Juu entisenä kilpauimarina ihmettelin samaa... itse en koskaan ole pitänyt "oikeata" rintauintia helppona... kylläkin tieten kuntouimareiden rintauintia mukaileva uinti on tieten helppoa... Pitänee korjata joskus...--PV 7. elokuuta 2006 kello 20.07 (UTC)
Oma valmentajani sanonut että rintauintia lähes mahdoton oppia "täydelliseksi". Jokainen muokkaa hieman erilaisen tekniikan, se näkyy arvokisoissa esim siinä että 100ru finaalissa, toinen etenee potkulla enemmän, toinen nousee enemmän, yksi liukuu enemmän kuin toinen. Mutta omasta kokemuksesta voin sanoa, että mielestäni rintauinti on yksi vaikeimmista lajeista opetella, ellei vaikein.Pływanie 5. tammikuuta 2007 kello 13.12 (UTC)
Minä taas ihmettelen tässä kappaleessa ja artikkelissa yleensäkin sitä, että kilpauinti ja sen erilaisilla säännöillä hyvinkin rajatut lajit yleistetään "uinniksi", vaikka ne edustavat hyvin rajattua erikoistapausta. Jokaiselle joskus uimahallissa käyneelle lienee selvää, että jonkinlainen rintauintisovellus joko "sammakko-" tai saksipotkulla on aivan ylivoimaisesti suosituin uintimuoto (ja uskallan väittää että tilanne on sama mökkirannoilla) ja siinä ei kysytä mitä sääntökirjassa kirjoitetaan, vaan mikä on "helpointa" ja käytännöllisintä. --62.78.219.189 15. marraskuuta 2012 kello 22.26 (EET)[vastaa]

Vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Tämä artikkeli oli vertaisarvioinnissa 5.01.2007 - 1.05.2007 ja arviointi on arkistoitu. --AM 1. toukokuuta 2007 kello 14.16 (UTC)

Tätä on pitkään väännetty, ja erilaisia asioita saada. Lisäideat ei olisi pahitteeksi :). Huomatkaa selkät säännöstöt, ja lyhyet ja siistit lajiselvitykset. Kuvia uinnista ei paljoa Commonsissa ole, mahdollisiman paljon niillä olen, ja muut ovat, yrittäneet värittää artikkelia. Pływanie 5. tammikuuta 2007 kello 13.50 (UTC)

Koko artikkeli käsittelee tällä hetkellä (ainakin nopean vilkaisun mukaan) pelkkää ihmisten uintia, vaikka johdannossa mainitaan sillä tarkoittavan kaikkien muidenkin eläinlajien uimista. Olisiko siis mahdollista muokata artikkelia kertomaan myös muiden eläimien uintitavoista ja -tottumuksista ynnä muusta sellaisesta? --Green Bonsai 7. tammikuuta 2007 kello 11.35 (UTC)
Tein jotain pieniä muokkauksia, sellaista pientä hienosäätöä artikkeli kaipaisi lisääkin. Lisäksi lähdeluettelo on aivan olematon noin pitkään artikkeliin. Joku yleisselvitys eläintenkin uimisesta olisi tosiaan mielenkiintoinen. --Velma 7. tammikuuta 2007 kello 14.26 (UTC)
Lisäilin noita lähteitä nyt aika paljon, parempi ? (: Jep, tosta eläinten uimisesta voisi jtn pientä yrittää vääntää.. Pływanie 7. tammikuuta 2007 kello 16.02 (UTC)
Artikkeli kaipaisi jotain muutakin kuin pelkkää kilpauintia (tekniikat & säännöt). Enwikissä on paljon mielenkiintoista, esim opetuksesta ja puvustuksesta. Voisiko uintitekniikoista tehdä pääartikkelin, jolloin sen osiota saisi tästä artikkelista lyhyemmäksi? --Olimar 8. tammikuuta 2007 kello 20.07 (UTC)
Artikkelissa on juttua kaikista uintityyleistä, noista lyhyimmistä ei kannata omaa artikkelia välttämättä edes vääntää, mutta noista isommista (lukuuottamatta krooli) on jo pääartikkelit josta otettu tärkeimmät jutut tuohon itse uinti artikkeliin. Mutta tuosta puvustuksesta ja muusta uinnista voisi juu tehdä juttua Pływanie 10. tammikuuta 2007 kello 17.41 (UTC)
Artikkelin johdanto on yhden rivin mittainen. Johdannon pitäisi kertoa kaikki tarpeellinen nopeasti ja tehokkaasti, nykyisellään aivan liian lyhyt. --Zxc 8. tammikuuta 2007 kello 20.16 (UTC)
Hmm, ideoita mitä sinne voisi kirjoittaa? Kyllä sitäkin voisi pidentää, heti kun keksin/keksitään idea mistä siihen kirjoittaa. Pływanie 10. tammikuuta 2007 kello 17.41 (UTC)
Katso vaikka en-wikin artikkeli, siellä on kirjoitettu aika monipuolisesti erilaisista aiheista. --Velma 11. tammikuuta 2007 kello 17.54 (UTC)
En-wikissä on lähes sama kuin tuossa suomenkielisessä. Eli: Swimming is a technique that humans and animals use to move through water using only movements of the body, often for exercise, fun and competition. There are health benefits of swimming, but also risks. Oikeastaan sama kuin täällä.. hmm.. Pływanie 12. tammikuuta 2007 kello 12.24 (UTC)
No olisi näköjään kannattanut selventää jo aikaisemmin.... En tarkoittanut johdantoa, vaan että en-wikin pohjalta saa muuhun artikkeliin monipuolisuutta, esim. uinnin riskit, uimavarustus ja -opetus. Tosin lähteitä niillekin tarvittaisiin. --Velma 14. tammikuuta 2007 kello 15.10 (UTC)
Uinnin riskit lisätty. --Hehkuviini 29. tammikuuta 2007 kello 17.30 (UTC)
Olisi mielenkiintoista kuulla, onko artikkeli nyt kenties parempi ? :) Pływanie 31. tammikuuta 2007 kello 17.26 (UTC)
Lyhyestä virsi kaunis: Puvustus? Entä opetusjutut? Kroolille voisi tehdä pääartikkelin. Edelleen en pidä keskittymisestä kilpauintiin. Eikö siitäkin voisi tehdä pääartikkelin? Nyt vaikuttaa enemmän juuri kilpauinti-artikkelilta. (Siis säännöt ja uintitekniikat yhdessä, vaikkei tekniikat siinä mielessä olekaan.) Enwikin vastaavaa artikkelia voisi vilkaista, ja ottaa vinkkejä ;) --Olimar 31. tammikuuta 2007 kello 20.02 (UTC)
Olen samaa mieltä edellisen kanssa. Artikkelissa keskitytään liikaa kilpauintiin ja uintiurheiluun. Kannattaisiko tosiaan harkita sen hajoittamista kahteen osaan: uinti nykyisellään ja kilpauinti omaksi pääartikkelikseen? En-wikissä Swimming-artikkelissa on pääotsikot Competitive swimming (kilpauinti), Recreational swimming (vapaa-ajan uinti), Occupational swimming (uinti eri ammateissa), Swimming for exercise (kuntouinti), swimming lessons (uimaopetus) ja Clothing (uima-asut). Suomenkielisessä pitäisi mielestäni käsitellä ainakin lyhyesti nuo muut uinnin tyypit kuin kilpauinti, nyt kun otsikotkin on valmiiksi käännetty =). Joitain osioita voi en-wikistä kääntää, mutta esim. uimaopetus pitäisi kyllä kirjoittaa Suomen oloihin perustuen. --Hehkuviini 2. helmikuuta 2007 kello 13.33 (UTC)