Keskustelu:Työehtosopimus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jos työnantaja noudattaa työsopimuslakia, saako työntekijä palkkaa mistään äitiysloman, sairausloman, kesäloman jne aikana. Onko työntekijällä oikeus olla pois sairastuessa työpaikalta ja saako mistä palkan tältä ajalta. Onko työnantajan järjestettävä työterveyshuolto olipa sitten työsopimuslakia tai työehtosopimuslakia noudattava?

Terveisin ja vastauksen odottaja. SalliKommentin jätti 213.216.199.26 (keskustelu – muokkaukset).

Työehtosopimus[muokkaa wikitekstiä]

Työehtosopimukset eivät ole välttämättä sidoksissa työntekijän ammattiin. Olen puutarhuri ammatiltani ja teen viher-rakentamista työkseni. Kymmenen vuoden aikana on työehtoni muuttuneet useaan kertaan johtuen työnantajani tekemästä valinnasta. Esim. kunnalla työskennellessäni minuun sovellettiin kunta-alan työehtoja, valtionpalkoilla val:lin sopimusta, YIT:llä ja Lemminkäisellä rakennus-alan sopimusta, viher-rakennus firmoissa puu-ja erityisalojen liiton ja maaseudun työnantajaliiton välistä viher-rakennus alan työehtosopimusta(selvästi huonoimmat edut) olenpa tehnyt hotellin vihersuunnitteluakin ja varmaakin silloin sovellettu hotelli ja ravintola-alan sopimuksia. Joten mielestäni työehtosopimus on nimenomaan työnantajan valitsema eikä ammatin määräämä. Nämä sopimukset ovat käsittääkseni kaikki yleissitovia mutta silti hyvin erilaisia etuuksiltaan.

Terveisin. nimimerkillä "opeteltavaa riittää kun vaihtaa työnantajaa vaik`ei alaa"

P.S. Toivottavasti tämä menee keskustelun puolelle. --88.114.253.122 22. tammikuuta 2007 kello 13.37 (UTC)

Keskustelu artikkelista "Työehtosopimusten yleissitovuus"[muokkaa wikitekstiä]

Kerro kuka tekee[muokkaa wikitekstiä]

Suurin osa tuosta Kritiikkiä-kohdasta ei minusta täytä NPOV-vaatimusta (Kerro kuka tekee), jostain voisi vaihtaa tilalle jotakin mitä esim Suomen Yrittäjät on todella sanonut kaiken tuon "kuulopuheen" sijaan? --Piisamson

Ruotsin luvuista[muokkaa wikitekstiä]

Saisiko noihin Ruotsin työttömyys- ja kasvulukuihin vuosiluvut joilta ne ovat.--Myyrylainen 2. helmikuuta 2006 kello 05.54 (UTC)

Yleissitovan työehtosopimuksen noudattamatta jättäminen[muokkaa wikitekstiä]

Voiko yleissitovan työehtosopimuksen jättää noudattamatta? Miten? Mitä tapahtuu jos yleissitovan työehtosopimuksen jättää noudattamatta? Näistä kannattaisi lisätä artikkeliin. --Hartz (keskustelu) 12. marraskuuta 2014 kello 12.57 (EET)[vastaa]