Keskustelu:Tuulivoima Tanskassa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Koko artikkeli on käsittämättömän huolimattomasti suomennettu (enkku wikistä?), seassa vilisee englanninkielisiä sanoja ja kääntämättömiä ilmauksia sekä lauseita joissa ei ole järkeä. Tätä pitäisi siivota rankalla kädellä tai parantaa käännöstä. Kommentin jätti 81.197.0.74 (keskustelu – muokkaukset).

Lähdekriittisyys[muokkaa wikitekstiä]

National Wind Watchin käyttö lähteenä on melkoisen epäilyttävää: linkin raportti ei ole vertaisarvioitu tutkimus ja on räikeän puolueellisesti kirjoitettu. National Wind Watch on USA:n tuulivoimaa vastustavien tahojen (toisin sanottuna ydinvoimaa kannattavien lafkojen) yhteinen koalitio. On päivänselvää, että NWW:n raportit lyttäävät tuulivoiman täysin. Sen sijaan vertaisarvioidut tutkimukset antavat tuulivoiman hyödyistä ja haitoista neutraalin kuvan. Hyödyt ja ongelmat kerrotaan, mutta seassa ei ole räikeitä valheita National Wind Watchin raporttien lailla. Kommentin jätti 130.232.64.130 (keskustelu – muokkaukset).

Suhteet Suomeen[muokkaa wikitekstiä]

Dilaudid, poistit lisäämäni tiedot pääministerien lausunnoista. [1] Lisäsin Suomen ja Tanskan pääministerin tuulivoimalausunnot 22.10.2007. Mielestäni tiedot ansaitsevat paikkansa, koska: Wikipedia:Kerro kuka tekee: Yksittäisten ihmisten mielipiteet ovat maininnan arvoisia, jos kysymyksessä on tunnetun henkilön esittämä tai yleistä mielenkiintoa herättänyt mielipide Koen lisäyksen merkittäväksi, koska Suomen että Tanskan pääministerit ovat tunnettuja henkilöitä ja heidän energiapoliittiset kommentit ovat mielestäni merkittäviä. Tanska tuottaa 20 % sähköstään tuulivoimalla ja tekstissä Tanskan pääministeri kertoi maansa saavutuksista uusiutuvassa energiassa: Tanskan talous on kasvanut 25 vuodessa 70 % ja energiankulutus 0 %. Energiankulutus on 40 % alempi kuin teollisuusmaissa keskimäärin. Matti Vanhasen mukaan: Suomeen pitää rakentaa lähivuosina 100:ja ja 100:ja MW:ja lisää tuulivoimaa. Hän uskoo syöttötariffiin. Pääministerin lausunnolla on yleistä mielenkiintoa, sillä Helsingin Sanomien vuoden 2008 mielipidetiedustelun mukaan 92 % suomalaisista toivoo tuulivoiman osuuden kasvavan. Watti 1. huhtikuuta 2008 kello 14.40 (UTC)

Dilaudid, jottei lausunnot jäisi irrallisiksi ehdotan, että kappaleen otsikko vaihdetaan, esimerkiksi Suhteet Suomeen. Siihen voisi kerätä em ministerien lausuntojen lisäksi, tuulivoimaan liittyvän tutkimusyhteistyön, kauppasuhteet ja liikevaihdon. Tällöin lausunnot eivät jäisi irrallisiksi ja arvostelusi tulisi huomioiduksi. Suomenkielisessä wikissä artikkelin neutraalius edellyttää mielestäni tietoja Tanskan tuulivoiman suhteista Suomen tuulivoiman kehittämiseen. Pääministerit ovat olennaisia poliittisia vaikuttajia siihen. Watti 1. huhtikuuta 2008 kello 14.42 (UTC)
Minusta tuossa käytösohjeessa on viilaamisen ja tarkentamisen varaa – eihän toki kaikki mitä tunnetut henkilöt sanovat voi olla tietosanakirjaan pistämisen arvoista. Vanhasen tuulivoimalinjaukset voisivat sopia paremmin tuulivoimaa Suomessa tai Vanhasta itseään käsitteleviin artikkeleihin. –Dilaudidκ, μ • 1. huhtikuuta 2008 kello 16.32 (UTC)
Yritä nyt, Watti, huomata, että tässä puhutaan _Tanskan_ tuulivoimasta kokonaisuudessaan. Suomalaisen ministerin puheet jostakin siiven muodoista eivät ole olennainen asia, eikä tämä ole uutispalvelu, vaan tietosanakirja. Älä myöskään häiriköi levittämällä tätä samaa ajatustasi pitkin Wikipediaa. --Aulis Eskola 1. huhtikuuta 2008 kello 18.08 (UTC)
Poistetussa tekstissä [2]on mielestäni kiistatta keskeinen nimenomaan tähän artikkeliin. Koska tämä on Suomen Wikipedia, mielestäni aiheeseen jää aukkoja, jos ei kirjoiteta myös Tanskan tuulivoiman suhteesta Suomeen. Siinä pääministeri tapaamiset tuulivoimatehtaalla ovat keskeisiä ja se sopii mielestäni paremmin tähän artikkeliin kuin artikkeliin Matti Vanhanen. Matti Vanhanen tuskin tekee montaa vastaavaa vierailua pääministerikautenaan, joten se oli merkittävä. Pääministerien energiapoliittiset lausunnot ovat kiistatta merkittäviä. Suora lainaus pääministerin kommenteista antaa lukijalle mahdollisuuden arvioida viestin sisältöä: Suomen pääministeri Matti Vanhanen vieraili Jyllannissa Vestaksen tehtailla 12.10.2007. Hän ihasteli tuulimyllyjen roottoreiden lapoja: Nämä ovat kuin purjeveneitä. Tieto on todennettavissa ja sisältää luotettavan lähteen. Watti 26. huhtikuuta 2008 kello 12.44 (UTC)
Tämä on suomenkielinen Wikipedia, ei Suomen Wikipedia. Kaikki (tai ei juuri mitkään) pääministerin jutustelut valtiovierailuilla eivät ole merkittäviä. --Joonasl (kerro) 28. huhtikuuta 2008 kello 11.49 (UTC)