Keskustelu:Tuulilasinpesin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Määritelmä väärä[muokkaa wikitekstiä]

Tuulilasin pesulaite ei ole pelkkä "pissapoika", vaan koko höskä joka on suunniteltu sen pesuun. Korjattava. --PV 19. toukokuuta 2007 kello 23.13 (UTC)

Äkkiseltään katsottuna esimerkiksi sotilasajoneuvoasetus (tosin nyt kumottu) sanoo seuraavaa "...Panssariajoneuvo 13§; 2. Lisäksi panssariajoneuvossa tulee olla: a) tuulilasin pyyhin ja pesulaite sekä huurteenpoistolaite, jos ajoneuvossa on tuulilasi..." Eli siis mitä tarkoitat tuolla "koko höskällä" kun laki erittelee pyyhkijät ja pesurin omiksi osikseen. Tämä on vain yksi esimerkki, tuota samaa jakoa on useammassa kohdassa. 20. toukokuuta 2007 kello 12.43 (UTC)

Asetus ajoneuvoasetuksen muuttamisesta Maastoajoneuvo 22 §

1. Maastoajoneuvossa tulee olla 17§:ssä mainitut laitteet ja varusteet. Lisäksi siinä tulee olla:

b) suuntavalot, jos ajoneuvo on varustettu umpinaisella ohjaamolla ja sen oma paino on suurempi kuin 500 kg;

c)etu- ja sivuheijastimet; ja

d) tuulilasi, sen pyyhin sekä pesulaite ja huurteenpoistolaite, jos ohjaamo on umpinainen.

LIITE II

Neuvoston direktiivi 77/143/ETY, annettu 29 päivänä joulukuuta 1976, moottoriajoneuvojen ja niiden perävaunujen katsastusta koskevan jäsenvaltioiden lainsäädännön lähentämisestä. Katsastukseen on sisällyttävä ainakin seuraavassa luetellut kohdat, jos nämä koskevat katsastettavan ajoneuvon kyseisessä jäsenvaltiossa pakollisia varusteita.

  • 3.4 Tuulilasin pyyhkimet
  • 3.5 Tuulilasin pesulaite
Ok. Itse olen aina mieltänyt pesulaitteeksi pyyhkimen/pissapojan yhdistelmän. Mikäli näin ei tosiaankaan ole, niin pahoittelen: olin väärässä.--PV 20. toukokuuta 2007 kello 19.23 (UTC)
eipä tuo mitään. Argus 21. toukokuuta 2007 kello 07.43 (UTC)