Keskustelu:Tunturi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Need some help[muokkaa wikitekstiä]

Hi fellow wikipedians! Sorry this is in English, but I am not able to read your language. On the Dutch wikipedia we have an article Tunturi, which is about the Finnish company that makes bicycles and fitnessgear. I planned to link it to your Tunturi article, but I am not sure whether this covers the same subject. Can anybody plz. help me? Thanks in advance, Theo 29. maaliskuuta 2006 kello 11.59 (UTC)

It appears that we do not (!) have an article about the company (yet). This article is about a mountain or hill - for specificities take a look at en:Tunturi. --Lendu 29. maaliskuuta 2006 kello 12.11 (UTC)

Artikkelissa väitetään, että tuntureita olisi vain Fennoskandiassa. Onko muka tosiaan näin? --SM 3. toukokuuta 2006 kello 21.26 (UTC)

Onko tietoa, mikä tuntureista olisi ollut korkein ennen jääkauden aiheuttamaa kulumista?

Tunturin määritelmä?[muokkaa wikitekstiä]

Mikä on tunturin määritelmä? Eteläisen Suomen vaaroja ei sanota tuntureiksi, samoin ei myöskään muualla maailmassa olevia vuoria.

English article is too small![muokkaa wikitekstiä]

Look at http://en.wikipedia.org/wiki/Fell#Scandinavia_and_Finland

It needs to be expanded, especially the "Scandinavia and Finland" section! Can you translate the information from the Finnish article to the English one?

Kiitti!!! --142.108.107.36 4. joulukuuta 2006 kello 17.22 (UTC)

Tuntureiksi kutsutaan Fennoskandiassa sijaitsevia puurajan yläpuolelle ulottuvia pehmeämuotoisia vuoria."

Minulla on ollut se käsitys, että KAIKKIA Fennoskandian puurajan yläpuolelle ylettyviä maankohoumia kutsutaan nimellä tunturi, että sekä esim. Iso-Syöte että esim. Galdhøpiggen ovat tuntureita. Eikö niin olekaan? Jaalei (keskustelu) 24. tammikuuta 2015 kello 22.50 (EET)[vastaa]

Pitäisi etsiä lähteitä. Nyt lähteenä on ylen uutinen, jossa kyllä haastatellaan asiantuntijoita, mutta monimutkainen kysymys ei oikein yksiselitteisesti aukene.--Urjanhai (keskustelu) 24. tammikuuta 2015 kello 22.58 (EET)[vastaa]
Minulla on ollut se käsitys, että Skandit, jotka sijaitsevat Ruotsissa ja Norjassa ja ihan vähän myös Suomessa, ovat tuntureita, jotka ovat vuoria ja esim. Korvatunturin ja Ison-Syötteen tapaiset tunturit, joita on Suomessa ja Venäjällä, kaiketi myös Ruotsissa, ovat sellaisia tuntureita, jotka eivät ole vuoria. Ja Käsivarren suurtunturit, jotka kuuluvat Skandeihin, ovat Suomen ainoat oikeat vuoret. Jaalei (keskustelu) 24. tammikuuta 2015 kello 23.09 (EET)[vastaa]