Keskustelu:Tulipallo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tällä tulipallo-sivulla oli faktavirhe, joka johti virheelliseen uutisointiin tänään merkittävissä suomalaisissa tiedotusvälineissä.

Tulipallo oli Wikissä määritelty kategorisesti olevan "sormenpään" kokoisen kiven aiheuttama ilmiö. Joku hyvää tarkoittava oli varmaan tarkoittanut sanoa, että tulipallon aiheuttavan meteoroidin täytyy yleensä olla vähintään pikkusormen kokoinen aiheuttaakseen edes pienehkön tulipallon.

Monet tärkeimmät, näyttävimmät tulipallot, jotka ovat potentiaalisia meteoriitin pudottajia ovat massaltaan useita kiloja, kymmeniä kiloja ja joskus jopa satoja tai äärimmäisissä tapauksissa tuhansia kiloja.

Marko Pekkola www.avaruus.fi/Ursa Kommentin jätti 80.186.172.16 (keskustelu – muokkaukset).

No asiavirheitä täällä on paljon muuallakin, mutta hyvä että korjasit. Artikkeli on muuten vieläkin täysin lähteetön. --Zxc 15. huhtikuuta 2007 kello 20.53 (UTC)

Hakusanat Tulipallo ja Bolidi pitäisi yhdistää, koska kyseessä on täysin sama asia. --Seppo Linnaluoto 16. joulukuuta 2007 kello 17.26 (UTC)

Bolidi on tulipallon erikoistapaus, ei siis aivan sama asia. Erikoiskäsite voitaneen aivan hyvin esittää tässä artikkelissa. VeikkoM