Keskustelu:Trotskilaisuus

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pieniä parannuksia[muokkaa wikitekstiä]

Noin, tein hiukan parannuksia ja lisäsi ideologia otsakkeen. Poistin "tynkä" ilmoituksen vaikkei tämä artikkeli mikään kaikenkattava olekkaan, ei se minusta enään tynkä ole. Ideologia -osioon olisi kiva saada hiukan materiaalia.

9.8.2005

On kirjoitettu artikkeli Trotskilaiset joka käsittelee nähdäkseni samoja asioita. Yhdistettävä? Crash 19. heinäkuuta 2006 kello 13.16 (UTC)

Kyseinen artikkeli ei kyllä sisällä mitään säilyttämisen arvoista. Vain epäselviä väitteitä, suoranaisia virheitä ja aiheeseen liittämättömiä asioita. Uudelleenohjaus tänne. --Ap4k 19. heinäkuuta 2006 kello 15.53 (UTC)

Rajausta[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeliin on nähtävästi melko ansiokkaasti kirjattu trotskilaisuuden historiaa Suomessa, jota en ole juurikaan muualta löytänyt. Tatjanalla on ilmeisesti aiheesta runsaati tietoa. Pari ongelmaa tulee kuitenkin mieleen:

- onko korrektia kirjata näin yksityiskohtaisesti yksittäisten henkilöiden mielipiteitä, taustoja ym. tänne sivuille? Kyse ei kuitenkaan ole varsinaisesti julkisuuden henkilöistä, eikä mielestäni ole oikeasti perusteltua tehdä jokaisesta 70-luvun trotskilaisesta henkilöartikkelia (kuten nuo linkitetyt nimet antavat ymmärtää). Parempi olisi ehkä kirjata lähinnä eri ryhmien kantoja, yksittäisten henkilöiden mielipiteet ei kai ole tietosanakirjatavaraa jollei henkilöillä ole eritysitä merkittävyyttä.

- olisi hyvä saada näille tiedoille lähteitä

--Ravelre 7. elokuuta 2006 kello 13.21 (UTC)

Artikkelin ulkoasussa on parannettavaa, mutta en näe henkilöiden mainitsemisessa sinänsä ongelmaa. Trotskilaisuus Suomessa pitäisi siirtää omaksi artikkelikseen, jolloin paikalliset suuruudet eivät saisi niin suhteetonta roolia aiheeseen nähden. Muutama merkittävin suomalainen trotskilainen ansaitsee oman artikkelinsa ja moni muukin maininnan relevantissa asiayhteydessä. Lähdeviitteet ja viralliset kannanotot olisi toki saatava.--Ap4k 7. elokuuta 2006 kello 15.06 (UTC)