Keskustelu:TramWest

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Raitiotien vauhti[muokkaa wikitekstiä]

Tramwestin lisäongelmana olisi ollut myös se, mitä artikkelissa mainostettiin "etuna", eli pysäkkien runsas lukumäärä. Se olisi tarkoittanut väistämättä varsin pitkiä matka-aikoja runsaiden pysähtymisten muodossa Helsingin keskustaan mentäessä eikä olisi missään tapauksessa ollut ainakaan parannus nykytilanteeseen tai länsimetroon nähden. Kommentin jätti 91.152.100.18 (keskustelu – muokkaukset). MFantti 13. elokuuta 2007 kello 15.04 (UTC)

Toisaalta taas liityntäliikenteen tarpeellisuus pienentyisi merkittävästi, jolloin kokonaismatka-ajat tulisivat keskimäärin pienentymään. Lisäksi kevyiden raitioliikennevälineiden kiihtyvyys on yleensä parempi. Raskaalla metrojunalla lyhyiden pysäkinvälien (esim. Keilaniemi-Otaniemi-Tapiola) kulkeminen vie enemmän aikaa kuin raitiovaunuilla, joilla on sama huippunopeus kuin metrojunalla.Kommentin jätti P. Hermanni (keskustelu – muokkaukset). MFantti 13. elokuuta 2007 kello 15.04 (UTC)

Metropäätöksen jarruttaminen[muokkaa wikitekstiä]

Tramwestia on kritisoitu myös siitä, että monet sen ns. kannattajista olisivat oikeastikin pitäneet koko ajatusta epärealistisena, mutta että pääasiallisena tarkoituksena olisi ollut jarruttaa länsimetropäätöstä. Länsimetron uhkana oli tällöin nähty sitä, että se saattaisi vauhdittaa pääkaupunkiseudun pakkoliitosmenettelyjä laatiessaan infrastruktuuria etelä-Espoon kohdalta suuntautumaan Helsingin keskustaan koko alueen varsinaisena keskuksena.

91.152.100.18 9. huhtikuuta 2007 kello 13.46 (UTC)

Onkohan tällaiselle joku lähdekin? Enpä ole itse törmännyt keneenkään TramWestin kannattajaan, joka haluaisi jarruttaa metropäätöstä mistään muusta syystä kuin siitä, että Länsimetron vaikutus nykytilanteeseen on olematon ja siitä maksettava summa käsittämätön. Suurin nähtävä hyöty tulee autoille, jotka saavat molempiin suuntiin kaistat lisää poistuvista bussikaistoista (lähde Raide-YVA). Pakkoliitosmenettelyistä ei olla puhuttu TramWestin yhteydessä.

--80.217.190.33 28. maaliskuuta 2010 kello 14.23 (EEST)[vastaa]

Tramwestin ympäristöhaitat[muokkaa wikitekstiä]

Onko siis metromatkustajien näkemä pimeä seinä tai pinnalla matkustavien näkemä moottoritie hienompi näky kuin pikaraitiotie? Raitioteitäkin on monenlaisia, kuten tämän linkin takaa näkee: [1] Mutta ehkä jotkut katsovat mielummin pimeätä tunnelia, autoletkoja ja autojen perävaloja. Kommentin jätti P. Hermanni (keskustelu – muokkaukset). MFantti 13. elokuuta 2007 kello 15.04 (UTC)

Merkittävyys[muokkaa wikitekstiä]

Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa tätä sivua.

Ei ulkopuolisia riippumattomia lähteitä. --Hartz (keskustelu) 7. huhtikuuta 2015 kello 13.17 (EEST)[vastaa]

Tämä on menee kyllä ihan pointtaukseksi, unohditko kyseenalaistaa Petsamon ratahankkeen merkittävyyden? (Helsingin toinen metrolinja). TramWest sai myös huomiota mediassa Länsimetron suunnittelun aikana, ja pikaraititietä selvitettiin myös kaupungin toimesta metrovaihtoehdon rinnalla. Tämän artikkelin sisältöä ei toisekseen ole mitään järkeä yrittää sisällyttää Länsimetron artikkeliin.

--Msaynevirta (k · m) 7. huhtikuuta 2015 kello 16.15 (EEST)[vastaa]

Kuten Msaynevirta. Paljonhan tästä puhuttiin. --Käyttäjä:Kielimiliisi 7. huhtikuuta 2015 kello 20.20 (EEST)[vastaa]