Keskustelu:Thief: The Dark Project

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Laatuarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Vähän vaihtelua heviartikkeleihin, kommentoikaa vain ajan kanssa. Elikkäs kyseessä hiiviskelyklassikko ja yksi lempipeleistäni, nyt mielestäni Hyvä Hyvä artikkeli -tasolla. Kuten näkyy, perustuu paljolti vuonna 2009 hyväksi valittuun enkkuversioon, tosin olen kirjoittanut itsekin lisää plus merkinnyt uusia lähteitä ja viitteitä. Korjausehdotukseksi heti nostan omat käännökseni: peliä ei ole koskaan käännetty suomeksi, joten käännökset ovat omaa käsialaa, ja pyrin mahdollisimman järkeviin vaihtoehtoihin, tosin kaikkeen en keksinyt vastinetta (esim. Trickster-jumala). Myös muiden osioiden kieltä pitää vielä tarkistaa, artikkeliin on varmaan jäänyt anglismeja ja outoja, kankeita ilmaisuja. --Hedelmätiski (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 01.55 (EET)

Nimiä ja sen sellaisia ei pidäkään itse alkaa kääntämään jos ei ole käännöstä jo olemassa. Pitää lueskella jossain välissä. Ipr1 (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 18.52 (EET)
"Pagans" varmaan voinee kääntää pakanoiksi, mutta noista muista en ole varma. Jos tämä on käytäntö niin sitten voi poistaa. Kiitokset korjailuista, pitäisi kirjoittaa noita tietoja suomeksi (thumb, right jne.) --Hedelmätiski (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 18.56 (EET)
Ei mikään tärkeä asia, mutta joidenkin lauseiden perässä on montakin lähdeviitettä, onko niistä jokaisesta otettu tietoa? Voi lukijan kannalta hieman häiritä kun lauseiden välissä on 4–5 viitelaatikkoa. --AinScept (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 19.26 (EET)
Jokaisesta on otettu tietoa, mutta se on samaa eli kyseessä on käytännössä pienimuotoinen liikaviitteistys. Kaipa voisin karsia noista suurimmat viitejonot. --Hedelmätiski (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 19.33 (EET)--Hedelmätiski (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 19.33 (EET)
Viitteitä ei kannata hävittää kuitenkaan, joskus käy niin että saatavuus johonkin heikkenee (esim. kirja poistuu painosta/myynnistä, verkkosivu katoaa..) jolloin nuo vaihtoehtoiset on hyödyllisiä olla. Arkistoista (Wayback machine ym.) noita voi joskus kaivella jälkikäteen mutta aina parempi jos on vaihtoehtoisia lähteitä. Myös jos on kiistanalaista aihetta niin useampi lähde auttaa varmentamaan. Itse pitäisin mieluummin useampia lähteitä kuin karsisin. Tämä lähinnä yleistä huomiota eikä nimenomaan tätä koskien. Ipr1 (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 21.21 (EET)
Poistin tuon jaon kolmeen sarakkeeseen (kaksi riittää), en äkkiseltään keksi missä sitä muutoin käytettäisiin ja sillä on haittavaikutuksena että tiedot jakaantuvat turhan monelle riville kun on useita lähdettä koskevia tietoja. Kannattaa muistaa että osa WP:n käyttäjistä voi käyttää mobiililaitteita tai pystysuuntaista näyttöä jne. joissa nuo voivat näkyä eri tavalla, mieluummin yleisen käytännön mukaan tässäkin. Ipr1 (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 21.31 (EET)
Juu huomasin, kiitokset siitä, näyttää paljon siistimmältä nyt. Laitoin alun perin kolmeen selkeyden takia mutta tämähän olikin parempi! Viitteistä sanoisin että itselläni onkin juuri tapana arkistoida lähteet aina Wayback Machineen: ei vaadi paljoa vaivaa ja helpottaa mahdollista arviointia tulevaisuudessa. --Hedelmätiski (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 21.35 (EET)
Tuo kun vastaanotossa mainitaan Steamin 2000 käyttäjän arviot, niin jotenkin olisin muistellut että käyttäjäarvioita ei kuuluisi merkitä, kuten Metacriticin User Scorea? Pystyy kai vertaamaan Steamiin, kun siellä jokainen muutaman kymmenen minuuttia pelannut voi laittaa peukkua. --AinScept (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 22.04 (EET)
Juurikin, sekalaisia käyttäjäarvioita ei merkitä. Ipr1 (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 22.13 (EET)
Poistin tämän. --Hedelmätiski (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 23.12 (EET)
Saatan ehkä kirjoittaa vastaanotto-osion kokonaan uusiksi ja lisäillä vähän pelin juonenkuljetuksesta ja mekaniikoista, jotka ovat edelleen uniikkeja. --Hedelmätiski (keskustelu) 12. tammikuuta 2021 kello 22.40 (EET)
Tuskin vaatii uudelleenkirjoittamista, mutta käyn sen kielen läpi vielä ajatuksella. Pieniä lisäyksiä teen vielä. --Hedelmätiski (keskustelu) 13. tammikuuta 2021 kello 22.01 (EET)
Hoidettu. --Hedelmätiski (keskustelu) 23. tammikuuta 2021 kello 23.26 (EET)
Symbol support vote.svg Hyväksi --AinScept (keskustelu) 23. tammikuuta 2021 kello 23.42 (EET)