Keskustelu:Termiitti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aineen luvaton käyttö on monissa maissa kielletty. Onhan se noinkin. :) Mitenhän tuon asian voisi muotoilla järkevämmin? --EsaL-74 6. maaliskuuta 2007 kello 16.18 (UTC)

Parempi nyt? --Höyhens 6. maaliskuuta 2007 kello 16.23 (UTC)

Jaa mutta tämä termiittireaktio pitäisi varmaan kirjoittaa yhteen ja siirtää nimeltä termiitti nimelle termiittireaktio? Kuka tietäis? --Höyhens 6. maaliskuuta 2007 kello 16.37 (UTC)

Jos ja kun tämä käsittelee reaktiota, niin kannattaisi tosiaan siirtää nimelle termiittireaktio. Termiitti kun on se ”rautaoksidin ja alumiinijauheen seos”. --Anr (keskustelu) 9. huhtikuuta 2015 kello 20.33 (EEST)[vastaa]

Artikkeli nykymuodossaan on hengenvaarallinen[muokkaa wikitekstiä]

Kohta "Termiitin sytyttämiseen voi käyttää magnesiumjauheen ja kaliumpermagnaatin seosta (massasuhde 1:1), jota levitetään muutaman sentin kerros termiittijauheen päälle. Tämä seos voidaan sytyttää normaalin sytytyslangan avulla." on hengenvaarallinen ja harhaanjohtava.

Magnesium on energiapitoinen polttoaine ja kaliumpermagnaatti on erittäin voimakas hapetin. Tuossa kuvaillaan nuiden kahden jauheiden sekoitusta, ja sellaisen sekoituksen käyttöä. Tuo ohje on hengenvaarallinen, koska kyseinen jauhesekoitus olisi hengenvaarallinen käsitellä ja/tai sytyttää. Mielestäni maininnat tuollaisesta sekoituksesta tulisi poistaa.

Lisäksi se on harhaanjohtava. Kyseessä ei ole mikään "yleisesti tunnettu" termiitin sytytystapa ja helpompia (ja ennen kaikkea turvallisempia) keinoja on olemassa.

Tuon tilalle tekstiksi voisi laittaa esim: "Termiitin sytyttämiseen voi käyttää magnesiumjauhetta. Termiittijauheen päälle asetetun pienen keon magnesiumjauhetta saa syttymään termiittiseosta helpommin. Palava magnesium kykenee sytyttämään termiittiseoksen."

Eihän tässä artikkelissa ole juurikaan mainittu lähteitä, ja on muutenkin aika lyhyt. Enkä itse tässä paljoa paremmin asiaa hoida.

Mutta kyllä nyt harhaanjohtavat ja hengenvaaralliset "ohjeet" pitäisi saada pois ennen kuin joku omien teinivuosiensa supersankari tapattaa itsensä vahingossa.

84.248.70.179 7. joulukuuta 2021 kello 01.24 (EET)[vastaa]