Keskustelu:Temppeliherrain ritarikunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

En väitä olevani mikään aiheen erikoistuntija (vaikka joskus on uteliaisuuttani tullut kyllä luettua Temppeliherroista) - suhtautuisin silti skeptisesti ritarikunnan nykyaikaisiin edustajiin, kun yhteydet voivat oikeasti olla suhteellisen löysät, eivät välttämättä edusta mitään todellista historiallista jatkumoa.JP 22:36 loka 14, 2004 (UTC)

Siirsin tuon kyseisen jutun pois artikkelista. -- Jniemenmaa 06:41 loka 15, 2004 (UTC)

(aiheeseen vihkiytyneen lisäys:) Temppeliherrat ovat toki vielä nykyäänkin olemassa ja jatkavat toimintaansa, mutta eivät sentään salassa. Vaikka sivusto onkin vanha, niin kehotan silti niitä jotka tänne eksyvät ja lukevat tämän "tarinan", etsimään googlesta tietoja sanalla temppeliherrat, tai yksinkertaisesti käymään Temppeliherrojen suomen prioraatin virallisilla nettisivuilla www.temppeliherrat.org. Tuolta löydätte tietoa, joka varmasti on totta. Kiitos!

Kieliasun parantelua, termnologian yhdenmukaistamista. Lisäksi poistin tarpeettoman kannanoton nykyisten "temppeliherrojen" aitouteen.--KR

Onko tuo "Siionin Triumviraatti" totta vai tarua? Tuntuisi kuuluvan historian sijasta pikemminkin kappaleeseen "Myyttejä ja legendoja". Cuprum 8. toukokuuta 2005 kello 21:25:20 (UTC)


Artikkelissa näyttäisi olevan kautta linjan jenkkityylinen pilkutus mm. jokaisen ja-sanan edellä. En ole seurannut paljoa fi.wikipediaa nin en mennyt tekemään muutoksia. Jätän siis vain vihjeen tällä kertaa.

Kaikki voivat muokata! :) -Samulili 14. elokuuta 2005 kello 07:35:59 (UTC)
Tosin, kun tarkemmin katson, niin pilkutus ja-sanojen edessä on oikein, koska lauseilla ei ole yhteisiä lauseenjäseniä. -Samulili 14. elokuuta 2005 kello 07:41:03 (UTC)

joo mut kiinostais että kuka perusti temppeliherrat

Lue artikkelista, kyllä se kerrotaan siellä kappaleessa Järjestön historia.

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli oli vertaisarvioinnissa 5. joulukuuta 2006 – 12. maaliskuuta 2007

Löysin tällaisen artikkelin, joka on minun mielestäni lähteitä lukuunottamtta aika hyvä, joskin lyhyen puoleinen. Latinus 5. joulukuuta 2006 kello 16.52 (UTC)

Lähteet, hieman lisää tietoa ja pari kuvaa, niin voisi kelvata suositelluksi. --Kouluhai ۞ 5. joulukuuta 2006 kello 16.53 (UTC)
Joka sanasta ei tarvinne linkittää (esim. "rahaa" ja "teloitettiin"). Kappale Legendoja ja myyttejä vaatisi tarkistusta Siionin luostareineen ja muine epämääräisyyksineen. --Cuprum 5. joulukuuta 2006 kello 21.58 (UTC)

Sellaista termiä kuin "Disneyn eläinmaailma" ei ole olemassa. Silti se löytyy tämän artikkelin lopusta. Siitä on jopa oma artikkeli. "Disneyn sarjakuvamaailma" olisi paljon parempi nimi. --Spirit 6. joulukuuta 2006 kello 11.24 (UTC)

Varsinaista asiaa on todella vähän parisataa vuotta vaikuttaneesta järjestöstä ja liian suuri osuus artikkelista on turhanpäiväisiä myyttejä ja legendoja. Voisi edes yrittää selvittää mistä nuo myytit ovat peräisin tai kuka noita syytöksiä on esittänyt. Es.wikissä on selvitetty miten temppeliritarit vaikuttavat kussakin maassa ja esmes edesottamuksista Aragoniassa on oma artikkelinsa es:Los templarios en la Corona de Aragón. En.wikissäkin on listaa järjestön hallitsemista linnoista tms. paikoista. Se ettei artikkelissa ole edes minkäänlaista mainintaa suhteista Rikhard I:een tai Ludvig VII:en tai sitä että Temppeliritarit omistivat jossain vaiheessa koko Kyproksen kertoo jotain sen suppeudesta. --Mikko Paananen 8. joulukuuta 2006 kello 11.56 (UTC)

Yhtään lähdettä ei ole näkyvissä. Muuten näyttää hyvältä. --Velma 9. joulukuuta 2006 kello 06.18 (UTC)

Lähteetön eikä herätä muutenkaan suurta luottamusta, ei missään tapauksessa kannata tarjota suositeltuäänestykseen ennen perustavia muutoksia. --ML 15. joulukuuta 2006 kello 14.14 (UTC)

Niin, katsoin vastaavaa artikkelia fr:Ordre du Temple fransujen Wikistä. Se on siellä perusteellisessa uudellamuokkauksessa, eritoten lähteiden tekemisen tähden. Niitä on siellä jo 70 ja muutos ei ole vielä edes puolivälissä. Jospa katsomme mitä tuolta fransujen suunalta syntyy ja tehdään sitten perässä. Nehän aikaansaivat koko lopetushässäkän, lähinnä Filip Kaunis. Ja siellä taitaa olla se tarujen ja huhujen syntyseutukin. --Alexius Manfelt 10. tammikuuta 2007 kello 18.25 (UTC)
Lisäsin artikkeliin pari lähdettä. --Cuprum 24. helmikuuta 2007 kello 18.08 (UTC)

Artikkeli syytä korjata[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa esiintyy useita faktavirheitä ja osassa väitteistä ei ole lainkaan lähteitä. Pyydän jotkakuta, jolla on aikaa muokkaamaan artikkelin uudelleen siihen muotoon että tieto on faktoihin perustuvaa ja lähteet on merkitty. Kiitos --151.33.221.150 21. toukokuuta 2009 kello 12.50 (EEST)

Korjattava?[muokkaa wikitekstiä]

Yle on linkittänyt ohjelmaesittelynsä yhteydessä artikkeliin. Faktat pitäisi nyt viimeistään tarkista, sillä lukijoita tulee runsaasti ja väärä tieto leviää. --Ulrika 29. marraskuuta 2010 kello 09.58 (EET)

Varmaan nopein ja helpoin tapa sisällön tarkastamiseen on jonkun toisen kielen wikipedian artikkeliin vertaaminen. Artikkelin historiasta löytyy paljon IP-lisäyksiä. Gopase+f 29. marraskuuta 2010 kello 10.56 (EET)