Keskustelu:Syytinki

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Onko ranskalainen en viager -järjestelmä myös eräänlainen syytinki? Lainaus artikkelista Jeanne Calment: "Calment teki (Ranskassa yleisen) en viager-sopimuksen lakimies François Raffrayn kanssa, joka oli tällöin 47 vuotta. Sopimuksen mukaan Raffray maksaisi kuukausittaisen summan Calmentille hänen poismenoonsa asti, jolloin Raffray saisi asunnon omistukseensa." Sen voisi ehkä liittää tähän tai tehdä oman artikkelin. --Juha Kämäräinen 21. helmikuuta 2009 kello 19.34 (EET)

Hei Juha, esitätpä mielenkiintoisen kysymyksen. Tuo järjestelmä on Ranskassa edelleenkin voimassa, eli myyt asuntosi ja ostaja maksaa sinulle koko elinaikaisi määrätyn suuruista maksua. Jos ostajalla on tuuria, niin elät lyhyemmän ajan ja toisaalta jos elät kauan niin kalliiksi tulee. Mutta mitä sitten suomalaiseen syytinkiin tulee, niin kyllä sen määrätyllä tavalla voisi ihan samanlaiseksi järjestelmäksi ymmärtää. Eroja tietenkin on, mutta pääsääntöisesti homma toimii samanmoisesti. Eli minusta vastaus on myönteinen ;) tuus --Alexius Manfelt 21. helmikuuta 2009 kello 20.23 (EET)
Asiasta on oma erillinen artikkelinsa fransujen Wikissä fr:Vente en viager d'un bien immobilier en France. --Alexius Manfelt 21. helmikuuta 2009 kello 20.28 (EET)
Asiassa oleellinen ero on tuo rahatalous. Siinä mielessä ranskalainen malli on enenmmäkin osamaksukauppaa. Vähän epäröin tuon lisäämistä artikkeliin. Terv. --Riisipuuro 21. helmikuuta 2009 kello 20.40 (EET)--