Keskustelu:Suurpeto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomessa tavataan neljää maasuurpetoa, jotka kaikki kuuluvat eri heimoihin. Ilves kuuluu kissaeläimiin, susi koiraeläimiin, ruskeakarhu karhueläimiin ja ahma näätäeläimiin. Ne on määritelty kokonsa ja elintapojensa perusteella suurpedoiksi. Suurpeto on peto, joka on ravintoketjun huipulla. (lähde: suurpedot.fi) Kommentin jätti 164.4.17.33 (keskustelu – muokkaukset)

Onhan myös saimaannorppa ravintoketjun huipulla, mutta sitä ei lueta suurpetoihin. Tuossa ehkä vain kuvaillaan suurpetojen ominaisuutta, ei niinkään määritellä käsitettä? --ML 17. helmikuuta 2010 kello 14.46 (EET)
Kuten ML yllä sanoo, tuo ei ole käsitteen määritelmä. Eipä ole nyt biologian sanakirjaa tässä, mutta ravintoketjun huippu ei tosiaan tarkoita sitä, että suurpedolla ei ole luontaisia vihollisia (kuten artikkeli väitti). Kielitoimiston määritelmä on suurikokoinen petoeläin ja uskon sitä enemmän kuin jotain verkkosivua. Tarkistan kotosalla bilsan sanakirjasta termin "virallisen" määritelmän. --albval (keskustelu) 17. helmikuuta 2010 kello 14.48 (EET)