Keskustelu:Stockmann

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelissa ei kerrota mitään tavaratalokonseptista eikä juurikaan muuta liiketaloudesta kuin luvut boksissa ja luetellaan eri liiketoiminnat. Jo johdannossa voisi kertoa eri liiketoiminnoista ja kertoa tavaratalojen olevan suurin osa liikevaihtoa (näin lienee) -- Herkku tukee ja täydentää tavarataloa ja on tavaratalokonseptin osa. Listoista tulisi päästä eroon. Artikkeliin kannattaisi kirjoittaa kunnollinen historiaosio. --Hartz (keskustelu) 31. elokuuta 2013 kello 17.44 (EEST)

Englanninkielinen nimi[muokkaa wikitekstiä]

Onko tuohon joku syy, että lafkalle annetaan englanninkielinen nimi johdannossa? --Louhikärmes (keskustelu) 16. elokuuta 2014 kello 02.04 (EEST)

Stockmannilla on virallinen englanninkielinen nimi, rinnakkaistoiminimi. Tämä käy ilmi kaupparekisteritiedoista: [1] --Huhdanjo (keskustelu) 19. kesäkuuta 2015 kello 07.55 (EEST)
Toiminimi on juridinen termi, joka tarkoittaa yleiskielessä yhtiön nimeä (, kun puhutaan yhtiöstä). Rinnakkaistoiminimi tarkoittaa käytännössä siis "yhtiön toista nimeä". Stockmann Oyj Abp:n virallinen englanninkielinen nimi on Stockmann plc, jota yhtiö käyttää englanninkielisessä tekstissä. Mielestäni termin toiminimi käyttö artikkelissa ei ole hyvää suomea.--Huhdanjo (keskustelu) 19. kesäkuuta 2015 kello 09.05 (EEST)
Se on sitä kieltä, jota patentti- ja rekisterihallitus käyttää. Myös aputoiminimi on käytössä olevaa termistöä, minusta nyt vaikuttaa vaan hälmöltä väittää, että Stockmann plc olisi "käännös". Ainakaan se ei ole yhtiön nimen alkuperäinen muoto, joka on tapana sulkeissa ilmoittaa yleisesti suomen kielessä käytetyn nimen jälkeen artikkelin alussa.-Htm (keskustelu) 19. kesäkuuta 2015 kello 10.02 (EEST)

Lupaava artikkeli -ehdotus[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Artikkeli on kehittynyt paljon parin viime vuoden aikana sekä laadultaan että pituudeltaan ja perusasiat aika pitkälti kunnossa. Tavarataloliiketoiminta kaipaa parempaa lähteistystä ja lopussa oleva yritystietous-osuus lisää sisältöä esimerkiksi strategiasta ja johdosta. Artikkeli painottaa myös ehkä liikaa 2010-luvun ongelmia ja sen seurannaisia. --Alluk. (keskustelu) 9. maaliskuuta 2018 kello 14.46 (EET)

Ennen kaikkea noiden lähteettömyyksien vuoksi en kannata. --Sblöbö (keskustelu) 11. maaliskuuta 2018 kello 18.56 (EET)
LAE-keskustelu on ennenaikainen. Ensin täytyy hoitaa lähteettömät kohdat ja korjattava-laatikko. --Wähäwiisas (keskustelu) 12. maaliskuuta 2018 kello 10.39 (EET)

Paljon lähteetöntä. Ei kannatusta keskustelussa. Arkistoin. J.K Nakkila (keskustelu) 19. maaliskuuta 2018 kello 15.51 (EET)

Monenneksiko suurin Euroopassa[muokkaa wikitekstiä]

Stockmannin Helsingin keskustan tavaratalo -sivulla sanotaan, että on viidenneksi suurin, mutta sille ei ole lähdettä, mutta on kuitenkin että Harrods ja Kaufhaus des Westens on suurempia. Eli Stockmann ei voi olla toiseksi suurin. Yritin jo vähän etsiä päivitettyä tietoa, mutta uutisartikkeleissakin vain sanotaan että toiseksi suurin ja lähteenä Wikipedia. NearCry (keskustelu) 28. toukokuuta 2019 kello 19.42 (EEST)