Keskustelu:Sortavala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

entinen (Suomen) kunta taulukko[muokkaa wikitekstiä]

Lisäsin artikkeliin, entinen (Suomen) kunta taulukon. Artikkelin Käkisalmi keskustelusivulla toin esille, että artikkeliin tulisi luoda myös nykytilannetta kuvaava kaupunkitaulukko, jolloin tuon Suomen ent. kuntataulukon voisi siirtää historiaosioon.--Kyzyl 19. elokuuta 2006 kello 15.15 (UTC)

Perustamisvuosi[muokkaa wikitekstiä]

Perustettiinko Sortavalan kaupunki vuonna 1632 vai vuonna 1643? Luovutettu Karjala -sivustoa selatessani löysin tämän: "Kaupunki perustettiin 1643 (ei 1632 kuten useissa kirjoissa on mainittu)". Tuolle vuodelle kyllä on moniakin hakutuloksia (noh, jos ei huomioida kaikkia "turhia" sivustoja jotka saattavat olla seassa), juuri nyt en kuitenkaan voi kirjoja tai muuta vastaavaa etsiä aiheesta. Hieman vähemmän tuloksia on myös kolmannelle mahdolliselle perustamisvuodelle, vuodelle 1646.

Voisiko 1632 olla sitten Sortavalan seurakunnan (pitäjän) perustamisvuosi, joka on sekoittunut kaupungin perustamisvuoteen? Onkohan asiasta edes varmaa tietoa? -- Kapulakone (keskustelu) 9. kesäkuuta 2023 kello 21.50 (EEST)[vastaa]