Keskustelu:Siirräntä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Siirräntä terminä[muokkaa wikitekstiä]

Siirräntä on tietotekniikan liiton käyttämä termi Input/Output järjestelmille, jos joku tätä nimitystä ihmettelee. Shd 2. lokakuuta 2006 kello 12.34 (UTC)

Mistähän nuo sen ovat ottaneet ja käyttääkö kukaan muu kyseistä termiä? Ainakin kuullostaa melko teennäiseltä väännökseltä eikä tule mieleen yhtään tapausta jossa olisi tullut vastaan. Ehdottaisin jotain muuta kyllä, perinteinen kahden sanan "luku/kirjoitus" olisi sekin selkeämpi lukijalle mitä tarkoitetaan kuin tämä. Ipr1 (keskustelu) 26. toukokuuta 2019 kello 18.38 (EEST)
Koska wikin sääntöjen mukaan nimenä pitäisi olla laajalti tunnettu/käytetty nimitys varmaankin tämä artikkeli olisi "siirrännetettävä" nimelle IO? Esimerkiksi kukaan ei käytä (joskus suositeltua) termiä "näytin" vaan se on joko näyttö tai monitori. Esimerkiksi käytetään useammin sanamuotoa "tiedon siirto" kuin "tiedon siirräntäminen"; vrt. "tiedonsiirtonopeus" vs. "tiedonsiirräntänopeus". Ipr1 (keskustelu) 26. toukokuuta 2019 kello 19.10 (EEST)
Linkkasin KERNAL-artikkelista käsitteen tiedon syöttö ja tulostus. Ajattelinkin että käsitteestä on jo jonkin artikkeli, tosin otsikko oli aika yllätys kun tämä löytyi I/O-linkillä. --Mikko Paananen (keskustelu) 22. toukokuuta 2020 kello 17.38 (EEST)