Keskustelu:Siionin veljeskunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Olen melko varma että tätä kutsutaan Priionin perikunnaksi eikä kirkoksi :P Kommentin jätti 84.248.107.196 (keskustelu – muokkaukset).

korjaus: Siionin perikunta Kommentin jätti 84.248.107.196 (keskustelu – muokkaukset).

Don Rosan toisessa Temppeliherra-tarinassa Kirje kotoa tämä esiintyi nimellä "Siionin priorikunta". -tKahkonen 12. kesäkuuta 2006 kello 00.49 (UTC)

Englanninkielisessa artikkelissa sanotaan, että nimeä "Priory of Sion" käytetään monista salaseuroista, sekä todellisista että keksityistä, mutta niistä muista ei kerrota mitään, vaan koko artikkeli kertoo vain Plantardin huijauksesta. Olisi kiva saada tietoa niistä muistakin "Priory of Sioneista". Kalkhron 29. kesäkuuta 2010 kello 12.58 (EEST)[vastaa]

Kaunokirjallisuutta?[muokkaa wikitekstiä]

Määritelmästä: "kaunokirjallisuudessa esiintynyt eurooppalainen kuviteltu "salaseura"". Vaikka Siionin luostari on nykypäivänä todennäköisesti parhaiten tunnettu Da Vinci -koodin ansiosta, niin alkujaanhan se tuli yleisön tietoisuuteen ei kaunokirjallisuuden, vaan tietokirjallisuuden (joka myöhemmin tosin todettiin huijaukseksi) ja BBC:n televisiosarjojen (jotka lankesivat em. huijaukseen) kautta. Eli määritelmä kaipaisi käsittääkseni korjausta..? --Elo 19. heinäkuuta 2007 kello 14.30 (UTC)