Keskustelu:Shopper-markkinointi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Haluaisin esittää seuraavat kommentit ja kysymykset tämän artikkelin kirjoittajille ja muokkaajille.

1) Lähteiden käyttö: varsinkin ensimmäinen kappale (termin määrittely), mutta myös myöhemmät "Ostokäyttäytymisinformaatio" ja "Shoppereiden segmentointi" kaipaavat lähteitä. On hyvä, artikkelissa käytetään lähteitä, mutta nähdäkseni kriittisissä kohdissa niitä ei ole. Varsinkin termin määrittely muiden lähteiden kautta on tärkeää, jotta artikkeli pysyy Wikipedian luonteen mukaisena eikä pyri uuden tiedon tuottamiseen.

2) Johdannon suhde muuhun tekstiin: johdanto on nykyisellään melko pitkä ja jopa rönsyilevä. Kehittäisin jättämällä johdantoon ainoastaan käsitteen määrittelyn (siis lähteillä täydennettynä) ja siirtäisin jälkimmäisen kappaleen (muokattuna) alemmas varsinaiseen sisältöön.

3) Osa-alueet: Tämä kappale on mielestäni hieman ylimääräinen, koska ainoa varsinaisesti käsiteltävä asia on 4 p'tä, joka on markkinoinnin perusasiaa, eikä siten tämän artikkelin juttuja. Toisaalta kappaleen alussa määritellään uudestaan artikkelin varsinaista käsitettä, mikä on tehty jo johdannossa eikä siten enää tarpeellista täällä. Ehdotan siis, että tästä kappaleesta poistetaan määrittelevä osa ja perustellaan tarkemmin, miksi 4p'tä soveltuu erityisen hyvin shopper-markkinointiin. Kuten aiemmin sanottua, lähteitä kaivataan myös tässä kappaleessa.

4) Ostokäyttäytymisinformaatio: tämä kappale saattaisi hyötyä sisällön jakamisesta pienempii nosiin, esim. kahteen, kolmeen osaan.

5) Segmentointi: eroaako shoppereiden segmentointi jotenkin perinteisestä segmentoinnista? Jos ei eroa, ehdotan, että kappaleesta tiivistetään pois ne osat, jotka eivät käsittele nimenomaan shopper-markkinointia. Käytännössä tämä johtaisi poistamaan suuriman osan kappaleen tekstistä. Jos eroaa, ehdotan, että tämä perustellaan paremmin ja eroista perinteiseen segmentointiin kerrotaan tarkemmin.

6) Historia: käsitteen merkittävyyttä voisi perustella tuomalla mukaan historiaa ynnä muuta tietoa siitä, miten tämä käsite on eronnut omaksi aihealueekseen.

Ottakeehan kantoo.

--Leo