Keskustelu:Sex Pistols

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen keikan peruuntuminen[muokkaa wikitekstiä]

1970-luvulla Sex Pistolsin oli määrä esiintyä Suomessa. Yhtye ehti hajota ennen konserttia. Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Kokoomuspuolue yrittivät estää konsertin. -- (Väärin, itse asiassa konsertti estettiin, ei vain yritetty. Päätöksen takana oli ulkoasiainministeriö ja virallisena perusteena oli yhtyeen jäsenten (melko lievät) rikosrekisterit. Konsertin estämistä olivat vaatineet poliittiset nuorisojärjestöt porvaristosta vasemmistoon, ei pelkästään Kokoomus.)

Jälkimmäisellä tavalla minäkin olen sen kuullut. Mukana konsertin perumista vaatimassa olivat myös partiolaiset ja monet muut järjestöt (varmaan MLL:kin). --Elena 8. tammikuuta 2007 kello 17.30 (UTC)

Itse olen lukenut lähes saman yhdestä kirjasta (Bruun, Seppo; Lindfors, Jukka; Luoto, Santtu & Salo, Markku: Jee jee jee - suomalaisen rockin historia. WSOY. Porvoo 1998), muutin kohdan muotoon, 1970-luvulla Sex Pistolsin oli määrä esiintyä Suomessa, konsertti estettiin eri kansalaisjärjestöjen toimesta. Päätöksen takana oli ulkoasiainministeriö ja virallisena perusteena oli yhtyeen jäsenten (melko lievät) rikosrekisterit. Asiasta tehtiin konsertin järjestäjien toimesta valitus, jota ei ehditty käsitellä ennen yhtyeen hajoamista", joka pohjautuu siihen mitä lukenut tuosta kirjasta. --Gracchus 17. tammikuuta 2007 kello 01.07 (UTC)

Kuinka yhtye ei ole toiminnassa, jos se keikkailee? -85.23.19.184 28. huhtikuuta 2008 kello 21.07 (UTC)