Keskustelu:Sekulaari humanismi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Linkit[muokkaa wikitekstiä]

WP:OVERLINK - Erikoisesta yleiseen: poistettu ylimääräinen linkki (Yliluonnollinen todellisuuskäsitys -> Todellisuus)[1][2]

Parempi, että joko viittaa yliluonnolliseen todellisuuskäsitykseen (jos tällaista termiä on määritelty) tai ei ollenkaan. Tällä hetkellä termi todellisuuskäsitys linkittää todellisuuteen. Nämä kaksi ovat kuitenkin kaksi tyystin eri asiaa; todellisuuskäsityksiä on lukuisia, ja jokaisella näistä on oma oppi todellisuudesta, "ontoksesta" (ὄντος).

Yliluonnolliseen on linkki artikkelissa myöhemmin. --Jayaguru-Shishya (keskustelu) 26. tammikuuta 2014 kello 16.56 (EET)

'Tutkimus'[muokkaa wikitekstiä]

Tekstissä on julistuksenomaisen siteerauksen suomennos, jossa käytetään sanaparia "vapaa tutkimus", alkutekstissä "free inquiry". Suomennos antaa kuvan tieteellisestä tutkimuksesta. "Inquiry" ei kuitenkaan ole sanan "research" synonyymi vaan pikemminkin 'kysely' tai 'selvittely', ehkä jopa 'tiedonhaku'. --Abc10 (keskustelu) 7. joulukuuta 2019 kello 11.39 (EET)

Kyllä se on aivan oikein käännetty siinä asiantuntevassa lähteessä, et ilmeisesti vain tunne aihetta. Oikeus vapaaseen tutkimukseen on muidenkin lähteiden (ja suomennosten) mukaan nimenomaan sekulaarin humanismin keskeinen arvo, samoin kuin kriittinen ajattelu etiikan perustana, vapaus, demokratia ja kriittinen koulutus. Kyse ei tosiaan ole mistään "kyselystä" tai "selvittelystä". Yksi "free inquiry"-sitaatti muualta: "The spirit of science is a spirit of free inquiry, untrammelled by secrecy, relentlessly searching after truth". ¬Antilope 7. joulukuuta 2019 kello 17.31 (EET)
Et tainnut (haluta?) ymmärtää mitä ajoin takaa, mutta halutessaan löytää kaikenlaisia sitaatteja. Ehkä joku toinen ymmärtää. --Abc10 (keskustelu) 10. joulukuuta 2019 kello 12.37 (EET)
Kuten sanottu, se on lähteiden mukainen ja siten aivan oikea suomennos artikkelissa käytettäväksi. Se antaa myös oikean kuvan asiasta, jollet sitä vieläkään ymmärtänyt. ¬Antilope 10. joulukuuta 2019 kello 16.00 (EET)
Antaa täysin väärän kuvan. --Abc10 (keskustelu) 15. joulukuuta 2019 kello 11.05 (EET)

Humanist International[muokkaa wikitekstiä]

Humanist Internationalin määritelmä ei ole oikein asianmukainen, koska sen tarkoitus ei ole määritellä sekulaaria humanismia. --Abc10 (keskustelu) 15. joulukuuta 2019 kello 11.04 (EET)