Keskustelu:Sävellaji

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kiitos tekijöille ! Haluaisin tietää mikä on huippusävellaji. En löydä siihen mistään selitystä

Kiitos!


Haluaisin helpommin ymmärrettävän tekstin. Se olisi hyvin tärkeää.

Sekä aika hyvä juttu olisi jos kaikki PAREMMIN selvemmin selitetty.

Vaikka itse tiedän kyllä nämä jutut. Mutta ajatelkaa lapsia, jotka eivät vielä ymmärrä mitään noista epäselvyyksistä. Kommentin jätti 82.181.171.191 (keskustelu – muokkaukset).

Wikipedian on yleistietosanakirja. Tänne kirjoitettua tekstiä ei voi suunnata erityisesti lapsille, mutta toisaalta ei tietenkään myöskään vain asiantuntijoille. Turhia epäselvyyksiä tulee toki aina välttää. Minkä kohdan voisi mielestäsi ilmaista selväkielisemmin? Voit myös itse muokata artikkelia. –neurovelho 3. toukokuuta 2009 kello 21.50 (EEST)
Yritin selkeyttää ilmaisua lisäämällä väliotsikoita ja tekemällä joitain uudelleen muotoiluja. --LemonKing (keskustelu) 21. maaliskuuta 2012 kello 15.07 (EET)

B vai H?[muokkaa wikitekstiä]

Ennen kuin kukaan jatkaa orastavaa B/H-muokkaussotaa, kannattaa pohtia yhdessä, mikä on juuri tällä hetkellä suomalainen käytäntö. Kuten tästä käy ilmi, Suomessa perinteisesti käytetty saksalainen merkintä (H, alennettuna B) on Ruotsissa jo korvattu yleisemmällä anglosaksisella (B, alennettuna Bb), ja Suomessakin tätä merkintää käytetään jossain määrin, mutta ei käsittääkseni virallisesti. Minusta niillä, jotka kannattavat anglosaksista merkintää, on todistustaakka osoittaa, että merkintä olisi Suomessa lyönyt itsensä läpi. --LemonKing (keskustelu) 18. joulukuuta 2012 kello 17.36 (EET)

En tiedä aiheesta mitään, mutta poistin kaikki käyttäjä Sentreen tekemät muutokset artikkelista. Ne ovat liikaa omasta päästä keksittyjä, ne voivat olla virheellisiä ja ne ovat lähteettömiä. --Pxos (keskustelu) 17. maaliskuuta 2013 kello 15.33 (EET)

Lähteettömyys ja kysymys poistetaanko kaikki lähteetön[muokkaa wikitekstiä]

Mielestäni ei kannata poistaa lähteettömiä kohtia. Artikkelin tietosisältö on päällisin puolin kunnossa. Niihin voi merkitä lähdepyyntöjä, mutta erityisen kiistanalaisia kohtia artikkelissa ei edes taida olla. --Hartz (keskustelu) 20. syyskuuta 2017 kello 18.01 (EEST)

Sinulle musiikki-ihmisenä mikään ei ole kiisanalaista, mutta tätä ei tehdäkään niille jotka tietää vaan niille jotka ei tiedä. Minulle kaikki on epäluotettavaa niin kauan kuin ei ole luotettavaa lähdettä. Muista ohje: Muista merkitä lähteet! --Lehmäantilooppi (keskustelu) 20. syyskuuta 2017 kello 19.20 (EEST)

Englanninkielinen artikkeli?[muokkaa wikitekstiä]

Eikös tämä vastaa englanninkielistä artikkelia "Key"? Nyt linkitetty "Major and minor" artikkeliin.

--ReijoR (keskustelu) 11. kesäkuuta 2021 kello 16.59 (EEST)