Keskustelu:Ruotsalaiset

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"pitkäkasvuisia ihmisiä, jotka puhuvat suurta valtakieltä." Jo on germaani-innostus taas voimissaan...

Ei voi taistella rasismia vastaan tunnustamatta omaa rasismiaan (allekirjoittajan motto). Korjataan ensi tilassa. Höyhens 1. joulukuuta 2005 kello 20:49:18 (UTC)

Poistin kappaleen ruotsalaisten pituudesta, kun se vaikutti niin omalta tutkimukselta. Tämän mukaan ruotsalaiset eivät edes ole sen pitempiä kuin "toisen maailmansodan käyneet" länsieurooppalaiset: [1]. --ML 4. joulukuuta 2005 kello 10:49:33 (UTC)

Väite Ukrainan 500 000:sta ruotsalaisesta tuntuu uskomattomalta. Sinne siirtyi aikoinaan vain muutama ruotsalaiskylä Saarenmaalta. --ML 4. joulukuuta 2005 kello 10:57:41 (UTC)

Hyviä muutoksia. Toisaalta näkisin artikkelissa jotain norjalaisten, sveeanmaalaisten ja göötanmaalaisten identiteetin kehityksestä, jos osaisi joku asiaa kirjoittaa. Höyhens 4. joulukuuta 2005 kello 11:22:00 (UTC)

Tuollaiset ovat vain harmillisen monimutkaisia asioita, esim. muinaisten svealaisten ja götalaisten olemassaolo jonkinlaisina etnisinä ryhminä on kaiketi kyseenalaistettulähde?. Aiempi väite että ruotsalaiset olivat eronneet tanskalaisista jo 1000 vuotta sitten on aika kyseenalainen ainakin skånelaisten osalta. --ML 4. joulukuuta 2005 kello 11:31:51 (UTC)

Kuva yhdestä henkilöstä ei ole oikein sopiva kansaa käsittelevään artikkeliin. Kuva useasta henkilöstä tai monen henkilön kuvan yhdistäminen, kuten en.wikissa, olisi paljon parempi tapa. --Jaakko Sivonen 31. joulukuuta 2006 kello 01.36 (UTC)

Suomenruotsalaiset

Eivät kai suomenruotsalaiset mitään ruotsalaisia ole, vaan äidinkielenään ruotsia puhuvia suomalaisia? 89.166.73.82 2. lokakuuta 2010 kello 21.16 (EEST)

Riippuu siitä, keneltä kysytään. Yksiselitteistä vastausta ei ole, koska suomenruotsalaiset itsekin ovat erimielisiä tästä asiasta.--Kaikenlaisia 2. lokakuuta 2010 kello 21.30 (EEST)
Eivät suomenruotsalaiset ainakaan suurin osa ei ole ruotsalaisia. Siis olen itse suomenruotsalainen, se on mielestäni täysin väärä sanontapa minusta oikea tapa on Suomen ruotsinkielinen, siinä on iso ero. Jos kaikki Suomessa asuvat ruotsinkieliset määritellään ruotsalaisiksi, niin mennään kyllä metsään aika pahasti. Minusta näissä ja muissakin tapauksissa pitäisi puhua ruotsinkielisiä jotka asuu Suomessa ja jotka ovat aina olleet suomalaisia. Maiden yhteyden historia merkitsee sitä, että kieltä on molemmilla puolilla sekä Ruotsissa että Suomessa. Toinen ongelma tulee siitä, että esim. Yhdysvalloissa asuu liki 5 miljoona norjalaista, enemmän kuin Norjassa itsessään. Miten määritellään norjalainen? Erityisesti Yhdysvalloissa kielisuhteet ovat sekoittuneet todella suuresti ja ihmiset myös. Voit olla vaikka suomalais-ruotsalais-saksalais-irlantilaista taustaa, eli isovanhempasi ovat tuleet sieltä. Miten tässä määritellään mihin ryhmään kuulut. Eli täysin mahdotonta. Sama juttu Suomessa ennenpitkään. Venäjältä tulee maahanmuuttaja Suomeen. Tääällä hänelle syntyy lapsi, joka on syntymästä lähtien Suomen kansalaisen ja äidinkielenä on suomi. Onko hän venäläinen? Ei minusta. Tätä voi jatkaa loputtomiin, ei tähän kukaan ratkaisua voi antaa.Riippuu siitä, keneltä kysytään. Yksiselitteistä vastausta ei ole, koska suomenruotsalaiset itsekin ovat erimielisiä tästä asiasta.--87.100.214.245 10. syyskuuta 2011 kello 13:38 (EEST)