Keskustelu:Rooman tasavalta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mielestäni tämän Rooman tasavalta tulisi olla omana Rooman tasavalta artikkelina, eikä sen tulisi olla uudelleenohjaus sivu Rooman valtakuntaan. Perusteluna on en-wikin käytäntö en:Roman Republic ja en:Roman Empire (kts. ajanjaksot). Teen tästä nopean käännöstyngän näin ensi hätään ja toivottavasti joku intoutuu tekemään laajemman artikkelin. --Peltimikko 6. joulukuuta 2007 kello 09.06 (UTC)

Voisihan se oma artikkeli hyvästä olla, kun kerta enkkuwikissä on samoin... --Eetvartti (Kerro) 6. joulukuuta 2007 kello 09.09 (UTC)
Nykyisestä artikkelista voisi hyvin tehdä pääartikkeleja Rooman historian eri vaiheille. Rooman kuningaskunta, Rooman tasavalta ja Rooman keisarikunta/Rooman keisariaika tjsp. Ehkä nykyinen Rooman valtakunta -artikkeli voisi olla vaikka nimellä Antiikin Rooma? (Tämä keskustelu pitäisi ehkä käydä sivulla Keskustelu:Rooman valtakunta, täällä sitä ei varmasti moni huomaa.) -- Jniemenmaa 6. joulukuuta 2007 kello 09.22 (UTC)
Yritin taannoin ehdottaa tuolla tuota nimenvaihtoa, mutta ei ottanut tulta alleen. Ehkä nyt. Sanottakoon nyt kuitenkin, että jos aikakausittain jaetaan, niin artikkelit olisi syytä tehdä kerralla kunnollisiksi... (Ja siksi en jakoa tehnyt joskus jo muinoin.) Tämän kaltaisilla tynkä-"pääartikkeleilla" ei tee mitään, jos varsinainen artikkeli on jo merkittävästi laajempi. --Hasdrubal 11. joulukuuta 2007 kello 16.07 (UTC)