Keskustelu:Rekisteröity parisuhde

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kutsutaanko rekisteröidyn parisuhteen osapuolia virallisesti puolisoiksi? Ainakin Suomen laissa rekisteröidyn parisuhteen "puolisot" ovat osapuolia. Puoliso tuntuisi järjestelmällisesti viittaavan aviopuolisoon. --Erkkimon (Itkumuuri) 26. elokuuta 2007 kello 16.53 (UTC)

Edelliseen, kyllä kutsutaan puolisoiksi, koska sen verran läheisesti rekisteröity parisuhde rinnastetaan avioliittoon. Toiseksi, kartassa on vanhentunutta tietoa. Norja on hyväksynyt samaa sukupuolta olevien avioliiton rekisteröityjen parisuhteiden tilalle ja Virossa on keskustelua jopa parlamenttitasolla samaa sukupuolta olevien rekisteröidystä parisuhteesta tai avioliitosta. Ks.

http://www.epl.ee/artikkel/434315 (Homopaarid saavad peagi kooselu seadustada)

91.152.100.29 9. elokuuta 2008 kello 00.26 (EEST)

Artikkeli suojattu muokkaussodan vuoksi[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa on viimeaikoina esiintynyt muokkaussotaa liittyen siihen onko todennäköistä, että avioliittolaki kaatuu kansalaisaloitteen vuoksi. Asiasta ei ole edes yritetty keskustella tällä keskustelusivulla, joten katson suojauksen olevan tarpeen. Artikkeli on nyt suojattu viikoksi, joten yrittäkää edes löytää konsensusta asiasta. --MiPe (wikinät) 25. elokuuta 2015 kello 11.46 (EEST)

Sama komentti kuin artikkeliin Samaa sukupuolta olevien avioiitosta: Oma näkemykseni on, että spekulointi sillä, meneekö uusi kansalaisaloite avioliittolain kumoamiseksi läpi tai miten todennäköistä se on, eli liity sinällään artikkelin aiheeseen. Laki tasa-arvoisesta avioliitosta on eduskunnassa hyväksyttty, ja se astuu voimaan 1.3.2017. Lain voimaantulon voi estää vain siten, että eduskunta hyväksyy lain, jolla muutos kumotaan (joka on uuden kansalaisaloitteen päätarkoitus). Tämän artikkelin kannalta on mielestäni oleellista, että uudeta kansalaisaloitteesta lain kumoamiseksi mainitaan, mutta spekulointi sen läpimenolla mielestäni taas ei ole oleellista. Lakialoite menee tai ei mene läpi, ja varmasti aloitteen kannattajat (kuten käyttäjä Karhusaari pitävät lain läpimenoa todennäköisenä, sen sijaan artikkelissa käytettyjen lähteitten pohjalta sen ei katsota olevan yhtä todennäköistä. Aina löytyy asiantuntijoita, jotka ovat läpimenon todennäköisyydestä varmasti täysin vastakkaista mieltä. Olisikin parempi, että artikkelin osalta odotettaisiin sitä eduskuntakäsittelyä, jotta lakialoitteen kohtalosta voitaisiin sanoa varmuudella mitään. Pidän siis artikkelin nykyistä sisältöä tähän asiaan liittyen siten myös neutraalimpana, kun kantaa aloitteen läpimenoon ei oteta itse artikkelissa. --Boomerang-FI (keskustelu) 25. elokuuta 2015 kello 13.04 (EEST)
Uuden kansalaisaloitteen läpimenon todennäköisyydestä spekuloiminen voi minunkin mielestä jättää kokonaan pois tästä artikkelista, vaikka kyseiselle spekuloinnille onkin ainakin yksi luotettava lähde. --Dodi 8238 (keskustelu) 28. elokuuta 2015 kello 10.46 (EEST)
Artikkeli on nyt aika hyvällä mallilla mitä tähän kiistanalaiseen osioon tulee. Ton Kalevan lähteen 50 000 nimestä voisi vaihtaa tähän ja lisätä maininnan nimien tarkistuksesta. Muuten kaikki lauseet näyttää olevan hyvin lähteistettyjä ja vastaavat riittävän tarkasti "todellisuutta" IMO. --Whitetabor (keskustelu) 28. elokuuta 2015 kello 22.27 (EEST)