Keskustelu:Ranskan vaakuna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Teksti; "Nykyinen Ranskan vaakuna on ollut käytössä vuodesta 1953" ei ole totta. Tunnus ei ole virallisesti käytössä, sitä vaan käytetään, etenkin konsuliedustuksen yhteydessä. Toisekseen sitä on ulkomaisessa edustuksessa käytetty vuodesta 1912 lähtien. Nähdäkseni tulee artikkelissa 'korostaa sitä, että se ei ole missään suhteessa virallinen tunnus ja sillä ei ole mitään virallista asemaa. Kyse on samasta ilmiöstä kuin Gallian kukosta, joka ei missään ole virallisesta käytetty tunnus ja se on oikeastaan liitetty vain äärioikeistolaisiin ryhmittymiin ja niiden tunnuksiin. --Alexius Manfelt 19. huhtikuuta 2006 kello 08.47 (UTC)

Useammassakin hakuteoksessa, mm Otavan Isossa Fokuksessa 1970-luvulta, on valtioiden vaakunoiden kuvasivulla toisenlainen Ranskan vaakuna. Sen kuvaa en löytänyt Wikimedia Commons'ista enkä myöskään tämän artikkelin kielilinkkien takaa, mutta voin jotenkuten kuvailla sen sanallisesti, joskaan en aivan heraldisen selityksen tarkkuudella. Keskellä siinä on kyllä samantapainen tai jopa aivan sama kuvio kuin tässä oleva konsuliedustuksen käyttämä epävirallinen vaakuna, mutta se on sinisen soikion sisässä, jota ympäröi keltainen runsaasti koristeltu nauha. Ja sen poikki kulkee lisäksi laskostettu nauha, jossa ovat sanat "LIBERTÉ ÉGALITÉ FRATERNITÉ". Lisäksi soikion alla on vielä valkoinen ruusuke, ilmeisesti Kunnialegioonan merkki. Muistaakseni olen nähnyt sen myös matkoilla Pariisissa joidenkin julkisten rakennusten seinässä. Tietääkö joku: onko sellaisella vaakunalla mitään virallista asemaa tai onko koskaan ollutkaan, vai onko sekin vain jonkun taiteilijan ehdotus, joka kuitenkin on löytänyt tiensä hakuteoksiinkin? -KLS 29. huhtikuuta 2008 kello 05.37 (UTC)

Commonsissa olevista tämä sopi kuvaukseesi. Fr-wikin mukaan se on ollut valtion tunnuksena vuosina 1953-1962 eli ennen tuota nykyistä keltaista "vaakunaa". --Velma (keskustelu) 29. toukokuuta 2012 kello 10.38 (EEST)[vastaa]