Keskustelu:Rakuuna (kasvi)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pitäisi laittaa rakuunan toinen merkitys (ratsuväen sotilas). Mikä on paras tapa (täsmennyssivu?) ja miten se tehdään? Apuja? --PV 27. huhtikuuta 2005 kello 09:39:21 (UTC)

Rakuuna-kasvi muutakin kuin mauste[muokkaa wikitekstiä]

Ehdottaisin, että nimeen vaihdetaan yleispätevä määre (kasvi). Jo artikkelissakin sitä käsitellään enemmän kasvina kuin että keskityttäisiin selvittämään sen maustekäyttöä. Tätä yrttiä muiden lailla käytetään lisäksi muuhunkin kuin ruoan maustamiseen. Noinikkää 3. toukokuuta 2005 kello 07:29:06 (UTC)


Minun puolestani nimen voi vaihtaa. Artikkelissa kyllä sanotaan minun ymmärtääkseni varsin yksiselitteisesti, että sitä ei käytettäisi muuhun. Sopisiko nimi Rakuuna (yrtti).... jos nämä esitetyt muut käytöt olisivat tyypillisiä yrteille.

--Lemmikkipuu 3. toukokuuta 2005 kello 07:56:52 (UTC)

Puhuin näköjään ohi suun rakuunan kohdalla muusta kuin maustekäytöstä (katselin lähdeteoksia läpi) - niin harva yrtti on pelkästään mauste. Rakuunaa on keskiajalla käytetty lääkkeenä, mutta nykyään vain mausteena. Yleisesti ajatellen olen edelleen sitä mieltä, että yrttien ohessa kannattaisi olla kaikkein yleispätevin määre (kasvi), sillä muuten tulee todennäköisemmin vastaan rajatapauksia, mitä määrettä sopisi millekin kasville parhaiten käyttää (esim. laventeli on sekä koristekasvi että yrtti). Odotellaan vielä muiltakin mielipiteitä ennen kuin ryhdytään toimiin.. --Noinikkää 3. toukokuuta 2005 kello 08:36:40 (UTC)


Kiinnostaa tuo keskiaika. Voisitko tarkentaa, miten sitä käytettiin keskiaikana lääkkeenä ja minkä lähteen mukaan? Minun lähteeni nimittäin juuri toteavat, että sitä ei olisi käytetty lääkkeenä keskiajalla. Tutkin kasveja juuri tuosta näkökulmasta (keskiaikainen käyttö).

--Lemmikkipuu 3. toukokuuta 2005 kello 08:48:51 (UTC)

Kun lähdeteoksiin tuli tartuttua, voisin kirjoitella artikkeliin lisäyksiä tänään, mm. maininnan keskiajasta (tällä sivustolla ei tiedä, mitenpäin tietokirjoja käyttäisi, kun kirjoituskohteita on määrättömästi).. Valittujen Palojen teos Suomen terveyskasvit. Luonnon parantavat yrtit ja niiden salaisuudet. (1982, 1. painos) (toimituskunnassa Pentti Alanko, Päivi Attila, Kaj Forsén, Ben Furman(!), Harold A. Hansen, Raimo Hiltunen, Väinö Hosiaisluoma, Keijo Huovinen, Kari Krohn, Ilkka Kukkonen, Antti Mattila, Ahti Mäkinen, Toivo Rautavaara, Kaj Savonius ja Carl-Johan Widén) käsittelee myös yrttien keskiaikaista käyttöä. Suosittelen vilkaisua! --Noinikkää 3. toukokuuta 2005 kello 09:14:30 (UTC)


Kiitos!

--Lemmikkipuu 3. toukokuuta 2005 kello 10:18:03 (UTC)

Siirto sivulle "Rakuuna (kasvi)" on paras ratkaisu. Rakuunaa kasvatetaan myös silmäniloksi. --Hippophaë 3. toukokuuta 2005 kello 16:34:55 (UTC)